GT

GT: Indrukwekkende startvelden GT World Challenge Europe

200312 SRO Field
Elf merken en een indrukwekkend veld voor het komende SRO-seizoen in Europa

Naast alle afzeggingen, verschuivingen en andere narigheid is er ook nog een beetje positief nieuws van het autosportfront te melden. Op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet vindt de voorseizoenstest van de GT World Challenge Europe plaats. Bij die gelegenheid presenteerde seriepromotor SRO ook de deelnemerslijst, die opnieuw ronduit indrukwekkend genoemd mag worden: voor de Endurance Cup zijn er 53 auto's ingeschreven, terwijl er voor de Sprint Cup, een paar jaar geleden nog het zorgenkindje, 33 auto's zijn aangemeld. In totaal 28 auto's rijden beide series, ook een stijging ten opzichte van vorig jaar, en met Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Honda, Lamborghini, Lexus, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche zijn er niet minder dan elf merken vertegenwoordigd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: SRO

Namen van rijders worden op een later tijdstip bekendgemaakt, vandaar dat we volstaan met een rondje langs de merken en de ingeschreven teams. Aston Martin is erbij met drie Sprint Cup-auto's en vier voor de Endurance Cup. R-Motorsport heeft hier de grootste inbreng, terwijl Garage 59 er in de Endurance Cup ook bij is. Audi is vertegenwoordigd met elk negen auto's voor beide series, ingezet door de bekende teams WRT, Saintéloc Racing en Attempto Racing. Bentley is er met twee auto's in de Sprint Cup en vijf in de Endurance Cup met de teams CMR, K-Pax Racing – nieuw in de Europese serie na vele successen in Amerika – en Team Parker Racing, dat een Continental voor de drie jonge rijders uit de Bentley Motorsport Academy in de Silver Cup van de Endurance-klasse aan de start brengt.

BMW kent één ingeschreven M6 in de Endurance Cup, de auto van het Belgische Boutsen Ginion Racing. Uiteraard worden er voor de Total 24 Hours of Spa meer auto's verwacht, daar gaat BMW voor de 25e overwinning. Ferrari is vertegenwoordigd met vier Sprint- en zes Endurance-auto's, met AF Corse, Tempesta Racing en Rinaldi Racing. Honda heeft een NSX van Reno Racing uit Denemarken, dat de overstap maakt vanuit de GT Sports Club naar de Endurance Cup. Lamborghini kan rekenen op twee Sprint-auto's en zeven Endurance-inschrijvingen van titelverdediger Orange1 FFF Racing, plus Emil Frey Racing en Barwell Motorsport.

Lexus is erbij dankzij Tech1 Racing, dat de RC F GT3 zowel in de Sprint- als in de Endurance Cup inzet. McLaren heeft drie auto's in beide series dankzij de teams 2 Seas Motorsport, Optimum Motorsport en Jenson Team Rocket RJN. Mercedes-AMG heeft de grootste vertegenwoordiging met negen GT3's voor de Sprint Cup en tien auto's voor de Endurance Cup. Bij de teams bekende namen als AKKA ASP, Black Falcon en Ram Racing, maar ook nieuwe inschrijvingen als Madpanda Motorsport, HTP-Winward (met Indy Dontje!), Toksport WRT, SPS automotive en ERC Sport. Porsche is er tenslotte met zes auto's in de Endurance Cup van Dinamic Motorsport, GPX Racing en ROWE Racing.

Volop reden tot tevredenheid derhalve bij Stéphane Ratel: "We zijn de loyale teams die bij ons jaar na jaar racen dankbaar, terwijl ook het aantal nieuwkomers zeer tevreden stemt. De Endurance Cup is uitzonderlijk, met meer dan 50 auto's op de grid voor het tiende seizoen. Ook de Sprint Cup laat een fantastische groei zien en overtreft met 33 inschrijvingen onze verwachtingen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet