NASCAR

NASCAR: Homestead uitgesteld. Update

Burgemeester Carlos Gimenez heeft naar aanleiding van het coronavirus voor Zuid Florida de noodtoestand afgekondigd. Ook de NASCAR wereld is nu dus getroffen.

2019 Start Homestead
Voorlopig uitgesteld. De wedstrijd op Homestead.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

NASCAR Homestead uitgesteld
Lokale overheden binnen het gebied van Zuid Florida hebben alle massa bijeenkomsten verboden. Dit heeft als resultaat dat de NASCAR Cup-wedstrijd gedurende het weekend van 22 Maart wordt uitgesteld. Wel heeft de organisatie de gelegenheid om de wedstrijd zonder publiek te laten verrijden.

Carlos Giminez: "Alhoewel het nog niet in de gemeenschap verspreid is willen we preventieve maatregelen nemen. Daarvoor heb ik besloten alle evenementen binnen het gebied af te gelasten. Op dit moment wordt de NASCAR wedstrijd op Homestead Miami uitgesteld. Wel heeft de organisatie het recht om zonder publiek te rijden."

Inmiddels zijn er vier evenementen bij MotoGP afgelast en de Formule E heeft inmiddels drie wedstrijden uitgesteld. Ook een AMA Supercross in Seattle wordt uitgesteld. Ook kondigde de NASCAR Whelen Series eerder vandaag een verandering in de kalender aan.

De NASCAR wedstrijden op Atlanta dit weekend en Homestead vinden i.v.m het Coronavirus zonder publiek plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet