IndyCar

Indycar: St. Petersburg vindt(nog) gewoon doorgang. Update!

De door Donald J. Trump afgekondigde reisbeperkingen hebben mogelijk op het Indycar-circus weinig invloed omdat Engeland hiervan is uitgesloten en een deel van het Indycar-personeel uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig is. Voor andere Europeanen wordt het lastiger en die zullen verplicht zijn om wat langer in de VS te blijven zoals het er nu naar uitziet.

2020 Overzichtsfoto
Een liefdadigheidswedstrijd of wel de jaarlijkse Kart 4 Kids race vond gisteravond gewoon in St. Petersburg plaats.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

St. Petersburg vindt (nog) gewoon doorgang
Een woordvoerder van Indycar verklaarde gisteren nog dat het evenement in St. Petersburg gewoon doorgang vindt. En ook over het Dallara chassis behoeft men zich geen zorgen te maken omdat deze auto's bij Dallara in Indianapolis gefabriceerd zijn. Zeker omdat vrijwel alle engineers en onderdelen daar vandaan komen.

Roger Penske: Wij bekijken dit stap voor stap om een verstandige beslissing te nemen. Afgelopen weekend hadden we op Amelia Island een historische meeting met 25.000 mensen zonder problemen. Disneyland is nog steeds open en wij hebben een groot golftoernooi in Florida en er is nog geen reden om in St. Petersburg iets te veranderen tenzij wij door de overheid of de gezondheidsorganisaties anders geïnstrueerd worden."

Overigens veranderde de NASCAR-organisatie wel het protocol voor de fans voorafgaande aan de wedstrijd. Ook daar wordt het rijder fan-contact beperkt. Handtekeningenkaarten moeten bijv. vooraf al gesigneerd zijn.

Toegang tot de trucks van de teams is alleen beperkt voor de rijders en het daar werkzame personeel. Fans mogen zich in dit bereik niet meer ophouden. Mochten er veranderingen in de kalender komen dan zal men dit zo snel mogelijk via de social media communiceren.

Hoewel Roger Penske nog vol vertrouwen was, komt er in de loop van de dag een persconferentie waarin het lot van de seizoensopener in St. Petersburg bezegeld zal worden. Er zouden geen toegangstickets meer verkocht mogen worden aldus de laatste berichten.


2020  Kartwedstrijd
Het liefdadigheidsevenement werd gewonnen door het team van Santino Ferrucci.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet