DTM

DTM: Ferdinand Habsburg met derde WRT-Audi in DTM

200311 DTM Habsburg
Ferdinand Habsburg komt ook dit jaar in de DTM in actie

Na het succesvolle debuut als Audi-klantenteam in het afgelopen jaar zet de Belgische renstal WRT het komende seizoen drie auto's in de DTM in. Eerder al werden de Zwitser Fabio Scherer en Ed Jones, die onder de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten rijdt, als coureurs aangekondigd. Nu bevestigt het team uit het Waalse Badour de Oostenrijker Ferdinand Habsburg als derde rijder. Met de aankondiging van Habsburg komt het totaal aantal deelnemers in de DTM dit jaar op 16: negen bij Audi en zeven bij BMW. Naast de beide BMW-rijders Eng en Auer is Habsburg de derde Oostenrijker in het veld.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Habsburg nam vorig jaar met het R-Motorsport-Aston Martin-team al deel aan de DTM, maar stond met lege handen toen het team na slechts één seizoen de stekker uit het DTM-project trok. Nu heeft hij uiteindelijk dus toch weer een mogelijkheid gevonden om in de DTM te racen. Het contact met WRT bestond al eerder: Habsburg had aanvankelijk eind 2018 voor het team zullen deelnemen aan de Young Driver Test van de DTM en was daarvoor ook al officieel door Audi aangekondigd, maar koos daags voor de test voor het HWA-team en racete dus uiteindelijk met de R-Motorsport-Aston Martin. Nu kwam hij dus alsnog tot een overeenkomst met het team van Vincent Vosse.

"Ik heb Ferdinand in 2017 in Macau voor het eerst opgemerkt", zegt Vosse, verwijzend naar het sterke optreden van de Oostenrijker in de Formule 3-race aldaar. "Tot in de laatste bocht streed hij toen voor de overwinning. Ik was onder de indruk en we hielden contact. Hij is een getalenteerde, snelle en intelligente rijder en de manier waarop hij het racen aanpakt, bevalt me zeer. Ook al omdat hij een jaar ervaring in de DTM heeft, ben ik er zeker van dat hij een waardevolle aanvulling voor het team vormt. Samen met Ed en Fabio vormt hij een trio jonge honden dat perfect past bij de ambities van WRT Team Audi Sport."

Habsburg zelf verklaart: "Mensen zeggen wel dat als je droom uitkomt, het nooit zo goed is als je je had voorgesteld, maar de DTM heeft me zeker niet teleurgesteld. Ik heb het gevoel dat ik het vorig jaat goed gedaan heb en het seizoen sterk heb afgesloten. Daardoor was ik vastbesloten om terug te komen en af te maken waarmee ik begonnen ben. De Audi RS 5 DTM was vorig jaar indrukwekkend en ik kan niet wachten om ermee te rijden. Dat ik een prestigieus en gerespecteerd team als WRT achter me heb staan, geeft me het vertrouwen dat dit mijn beste seizoen tot nu toe kan worden. Dank aan iedereen die zo hard gewerkt heeft om mij hier te krijgen, samen pakken we dit aan!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet