GT

GT: World Challenge Monza afgelast

start-endurance
Vorig jaar start in de regen, nu helemaal geen Endurance Cup in Monza

Zoals te verwachten viel, heeft promotor SRO de voor 17-19 april geplande Endurance Cup-wedstrijd van de GT World Challenge Europe powered by AWS vanwege het Coronavirus geschrapt. Daarmee treedt het al eerder door SRO aangekondigde 'contingency plan' in werking. Dat houdt in dat de eerder als Sprint Cup-evenement uitgeschreven race op het Circuit de Barcelona-Catalunya van 9-11 oktober nu de finale wordt van de Endurance Cup, terwijl er een extra weekeinde op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola op 30 oktober en 1 novemver wordt toegevoegd als seizoensfinale van de Sprint Cup.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Met het wegvallen van het evenemet in Monza komt ook de geplande start van de GT Sports Club Europe te vervallen. Die verschuift nu naar het raceweekeinde op Circuit Paul Ricard, 29 en 30 mei. De daaropvolgende wedstrijden van de GT Sports Club zijn tijdens de Total 24 Hours of Spa (23-26 juli), de World Challenge op de Nürburgring (4-6 september) en het finaleweekeinde in Imola (30 oktober-1 november). Ook de Lamborghini Super Trofeo had aanvankelijk in Monza het seizoen zullen starten. Hiervoor wordt nog een alternatief bekendgemaakt.

Tijdens het aangekondigde evenement in Imola maakt ook de GT4 European Finals deel uit van het programma. Dit is een niet voor de GT4 European Series meetellend GT4-evenement met twee kwalificatieraces en een beslissende hoofdrace. Ook de KTM X-Bow GTX Cup komt dat weekeinde in actie.

Alle overige door SRO geplande evenementen vinden tot nader order gewoon plaats, zo wordt vanuit de organisatie gemeld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet