VLN

VLN/NLS: Langeafstandskampioenschap Nürburgring reageert op Coronavirus met update ADAC 24U

Indien er zich geen veranderingen voordoen vindt de VLN Probe-und Einstelltag a.s. zaterdag gewoon plaats. Ook de openingswedstrijd volgende week zaterdag 21 maart a.s. vindt voorlopig gewoon doorgang.

2020 Presentielijst
Rijdersbriefings en presentielijsten zijn in de NLS voorlopig taboe.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat/ADAC Nordrhein

Langeafstandskampioenschap Nürburgring reageert op Coronavirus
In het kader van de organisatorische afwerking van de serie volgt VLN/NLS de aanbevelingen van het Duitse Robert Koch Instituut, de desbetreffende gezondheidsorganisaties en de DMSB op.

Bij de openingswedstrijd over twee weken zal er geen rijdersbespreking plaatsvinden. Ook zijn er veranderingen bij de TC procedures.

Sportdirecteur Michael Bork van de NLS: "Wij komen de verplichting na om grote massa's in besloten ruimtes te vermijden. Voor de eerste wedstrijd zijn de deelnemers bevrijd van de plicht om aan de rijdersbriefing deel te nemen. Rijders en inschrijvers zijn wel verplicht om van tevoren van de "Briefing Notes" en "Briefing Presentatie" kennis te nemen en zijn daarmee vertrouwd te maken."

Bij de papierafwerking en de technische keuring zal het aantal aanwezige personen tot een minimum gereduceerd worden. Michael Bork: " Daarmee kunnen wij voor sportieve afwerking van het evenement enkele risicofactoren voor rijders, deelnemers, organisatie en het personeel van de organisatie uitsluiten. Belangrijk is dat de inschrijvers, rijders en teams mee kunnen doen en zich overeenkomstig goed kunnen organiseren."Hoe het thema Corona zich de komende weken en maanden zal ontwikkelen moet worden afgewacht en ook welke invloed dit op de serie zal hebben.

In het kader van 24U Nürburgring gaf de ADAC/Nordrhein inmiddels ook een persbericht uit. Op dit moment is er nog geen aanleiding om veranderingen aan het brengen in de kwalificatiewedstrijd die over zeven weken plaatsvindt en de 24U zelf.

Wel ziet de ADAC Nordrhein zich verplicht om eventuele voorzorgsmaatregelen m.b.t. het Corona/Covid-19 Virus tegen het licht te houden. Omdat deze evenementen eerst op 24/26 april en 21-24 mei plaatsvinden is er nog geen aanleiding om deze zonder toeschouwers plaats te laten vinden of geheel af te gelasten. Alle discussies over mogelijke beperkingen van sportevenementen hebben momenteel betrekking op de komende 14 dagen. Na deze periode zijn geen betrouwbare voorspellingen mogelijk. Desalniettemin zullen de verantwoordelijken de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot openbare evenementen nauwlettend volgen en zowel deelnemers als toeschouwers via de social media kanalen informeren.

2020 Nordschleife
Op dit moment is er nog geen aanleiding om de 24U te annuleren.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet