Retro

Retro: Van der Kroft/Devis winnen Spring Edition van de HARC 250

harc250-2020-55

Ad van der Kroft en zijn Vlaamse co-equipier Marc Devis hebben de eerste HARC 250 van 2020 gewonnen. De openingsrace van het Nederlandse historische seizoen ging van start met 43 auto's, waarvan er na twee uur 40 over de streep kwamen. Net als bij de Final 4 een dag eerder waren de coureurs lovend over de vernieuwde bochten van het circuit van Zandvoort.


Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

De Morgan van Van der Kroft kwam na twee uur racen met een kleine minuut voorsprong over de finish. Hun naaste achtervolgers Arie Ruitenbeek en Cees Lubbers waren met hun BMW 635 CSi uit de pits gestart, maar schoven in de loop van de race steeds verder naar voren. De BMW E20 325i van Vink Motorsport, die van pole was gestart, kreeg met een remprobleem te maken, maar vocht zich terug naar een zevende plaats algemeen.

harc250-2020-70

Daardoor konden de rivalen van BMW Youngtimers de 82-90-buit in de wacht slepen. Met hun 325i waren ze evenzeer van de eerste rij gestart, om naar een derde plaats algemeen te sturen, vóór de BMW van Geert Snellen. Max Boodie en Allard Kalff legden in hun Mustang beslag op de vijfde plaats en wonnen daarmee de HTGT-klasse.

De dag was nat begonnen, maar de regen werd al gauw weggeblazen, om in de loop van de middag plaats te maken voor een zwak zonnetje. De coureurs kregen daardoor een droge baan voor de tweeuursrace. De vernieuwde bochten werden enthousiast ontvangen, al bleven de meningen verdeeld over de beste lijn door met name de Hugenholtzbocht. Er werden tal van lijnen benut, zonder dat er eentje duidelijk de snelste leek – maar misschien is dat juist ook de kracht van de nieuwe bocht.

harc250-2020-87

Later deze week doen we uitgebreid de groeten van deze HARC 250. Op 22 november vindt de tweede HARC 250 van het jaar plaats, de Winter Edition, als afsluiter van het historisch seizoen 2020.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet