GT

GT: Dubbel podium voor Jeroen Bleekemolen op Circuit of the Americas

Bleekemolen GTWCAmerica COTA

Jeroen Bleekemolen heeft met succes de eerste races in de GT World Challenge America en de Pirelli GT4 America Sprint X afgesloten. De geboren Heemstedenaar wist eerst in de GT4-race samen met Black Swan teamgenoot Tim Pappas de derde plaats in Pro-Am wist te veroveren, om vervolgens samen met James Sofronas in de GT3-race de overwinning in Pro-Am te pakken met de GMG Racing Porsche.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: SRO America

Op het 5,513 km lange Circuit of the Americas begonnen Pappas en Bleekemolen vanaf de 13e plek hun eerste wedstrijd van het nieuwe Pirelli GT4 America SprintX seizoen. Pappas nam de start voor zijn rekening, maar bleef in zijn stint rond de 10e plek steken. Na de rijderswissel moest Bleekemolen flink aan de bak om naar voren te komen. Met nog een kwartier te gaan pakte Bleekemolen de vierde plaats en een paar minuten later wist hij ook de op derde plek rijdende McLaren van Jarrett Andretti te passeren. Racewinnaar Jason Hart en de nummer twee, Jan Heylen, bleven echter buiten bereik voor de Nederlander.
 
Bleekemolen GT4America COTA


Veel tijd had Bleekemolen niet om van zijn podium met Black Swan Racing te genieten, want al snel stond de eerste race van de GT World Challenge America op het programma. Bleekemolen's teamgenoot James Sofronas vertrok daarin vanaf pole, maar moest na twee ronden de Acura NSX GT3 Evo van Shelby Blackstock voorbij laten. Die inhaalactie was niet geheel vrijwillig, want Sofronas moest verplicht aan de kant nadat hij volgens de wedstrijdleiding een stuk had afgesneden om de leiding te behouden. Na de verplichte rijderswissel kon Bleekemolen de voor hem rijdende Trent Hindman niet meer bijhalen. Hindman kwam daardoor met de Acura als winnaar over de streep voor de Porsche van Bleekemolen, die echter wel als eerste in zijn klasse finishte. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet