DRDO

WEK DNRT: Equipe Verschuur wint eerste race op vernieuwd Circuit Zandvoort en pakt wintertitel

FN4-3684


De Final 4, de afsluitende wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2019-2020 en tevens de eerste wedstrijd op het vernieuwde Circuit Zandvoort, is gewonnen door Renault-coureurs Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur, namens Equipe Verschuur. Het resultaat betekende tevens dat Van Loon en Kolen de wintertitel pakten. De endurance-race vormde de eerste officiële wedstrijd op de vernieuwde layout van Circuit Zandvoort en kreeg daarmee de subtitel "Zandvoort Reborn". De 58 deelnemende equipes werden getrakteerd op een nog uitdagender circuittraject.

Tekst: PR
Foto's: Co van der Gragt, Erik van der Schaaff en PR
Film: Scheivlak.nl

S2 765 - Kopie

De dag startte met de kwalificatietraining, waarbij Equipe Verschuur met de snelle Renault RS01 van Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur de snelste tijd klokte. Het trio kwalificeerde zich bijna een seconde sneller dan de concurrentie. Het was de tweede maal dat Equipe Verschuur de poleposition pakte in het Winter Endurance Kampioenschap. De snelste tijd in Divisie II werd genoteerd door Munckhof Racing-rijders Eric van de Munckhof en Henry Zumbrink (BMW M4 GTR). In Divisie III waren het wederom Jan Schouten en Ton Vink die, net als bij de Zandvoort 500, met hun BMW 320D de snelste tijd klokten, terwijl in Divisie IV de pole werd veroverd door MDM-coureurs Jacco Brummelhuis en Djurre Kleibeuker.

Het begin van de wedstrijd leverde een fraai gezicht op met het rijkelijk gevulde startveld, dat voor het eerst door vernieuwde Arie Luyendykbocht kwam aanstormen richting de startlijn. Na het startsignaal verliep de strijd om de plaatsen stevig, maar sportief. Opvallend was ook de grote diversiteit aan verschillende racelijnen die de coureurs kozen bij de eveneens vernieuwde Hugenholtzbocht. In de beginfase wist Equipe Verschuur een mooie voorsprong te nemen, hoewel de achtervolgende Porsches van Martinet by Almeras, Speedlover, Van Berlo Racing, PG Motorsport en Thems Racing de aansluiting probeerden te houden. Toch resulteerde een strakke strategie tijdens de vier uur durende wedstrijd in een mooie zege. Sterk in de wedstrijd was het duo Bob Herber en Mark van der Aa. Met de stoere Lamborghini Huracan Super Trofeo bolide rekenden de coureurs af met de Porsches en stelden ze de tweede plaats veilig.

In de eindfase van de wedstrijd werd het nog spannend tussen de Speedlover Porsche van Remon Vos en Kevin Veltman en de Thems Racing Porsche van Bas Schouten en Nicolaas van Dierendonck. Inzet van de strijd was de derde plaats. Een laatste neutralisatie zorgde voor een oponthoudt van de sterke opmars van de Thems Porsche zodat Remon Vos en Kevin Veltman toch uiteidelijk als derde in de Divisie 1 werden gehuldigd. Omdat andere kampioenschapskandidaten in hun klassen minder punten scoorden, viel naast de race-zege, ook de wintertitel ten prooi aan Erik van Loon en Harrie Kolen.

FN4-3713

In Divisie II ging de zege naar de SEAT Leon Cupra van Ferry Monster Autosport met Max Veels en Mickey Bertram. Het duo wist daarbij af te rekenen met sterke tegenstanders, waaronder het Red Camel Racing Team met Ivo Breukers, Rik Breukers en Luc Breukers. Het familieteam sloot de wedstrijd af met een keurige tweede plaats. De derde plaats in Divisie II viel ten prooi aan MDM Motorsport. Robin Vogel en Henk Maassen van den Brink reden namens dit team een solide wedstrijd met de BMW M4 GTR en maakten het podium compleet.

FN4-3738

In Divisie III konden Jan Schouten en Ton Vink hun sterke startpositie en titelkansen niet verzilveren. In de eindfase liep de auto schade op aan de voorzijde en de equipe werd als tiende geklasseerd.

Persbericht - WEK-Final 4 2020-re-Essay4

Beter verliep de race voor Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot. Het snelle duo pakte de zege in de klasse en bleef bij het vallen van de vlag de RVM Racing BMW 123d van Jan en Ralph Visser ruim een minuut voor. Het podiumresultaat was voldoende voor de twee rijders om de derde plaats in de eindstand van het kampioenschap veilig te stellen.

S2 739 - Kopie


Een flinke crash bovenaan de Hunzerug zorgde voor een lange code 60 in de slotfase. Huub van Eijndhoven stapte na een angstaanjagende koprol met zijn JW Raceservice Porsche gelukkig ongedeerd uit.

Met een strakke poleposition in Divisie IV, de snelste ronde in die klasse én de divisie-zege werd het een perfecte race voor Jacco Brummelhuis en Djurre Kleibeuker in de MDM BMW 325. Het koppelteam van Jonathan Kreuger en Tobias Kreuger werd als tweede geklasseerd in Divisie IV, gevolgd door BMW Youngtimers-rijders Roel van Dijk en Pieter Bikker. Dankzij een eerdere zege in de klasse bij de Zandvoort 500 en de derde plaats bij de Final 4, werden Van Dijk en Bikker als tweede geklasseerd in de eindstand van het kampioenschap.

Persbericht - WEK-Final 4 2020-re-Essay3

Eindstand Winter Endurance Kampioenschap 2019-2020
1. Erik van Loon & Harrie Kolen 22 ptn
2. Roel van Dijk & Pieter Bikker 20 ptn (waarvan één zege als beste resultaat)
3. Jan Visser & Ralph Visser 20 ptn (waarvan een 2e plaats als beste resultaat)
4. Melvin de Groot 19 ptn

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet