GT

GT: Comeback Team Schubert in ADAC GT Masters

Team Schubert, één van de meest succesvolle teams in de ADAC GT Masters, keert dit seizoen met twee BMW M6 GT3's terug. De eerste auto zal bemand worden door voormalig DTM winnaar Joel Eriksson die samen met de Australiër Aidan Read een combinatie vormt. De tweede zal wisselend bemand worden door Hendrik Skoog(S), de Zweed Erik Johansson en de Brit Nick Yelloly

02 Schubert2020 Gruppe Strecke 2

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Sport

Comeback Team Schubert in ADAC GT Masters
Met Team Schubert keert BMW met enkele fabrieksondersteunde coureurs weer verkapt terug in de ADAC GT Masters. Torsten Schubert: " Ik ben erg verheugd dat we weer in de ADAC GT Masters starten. Deze serie ligt mij al jarenlang erg aan het hart. De omstandigheden op de rijdersmarkt zijn niet echt gemakkelijk en ik ben des te gelukkiger dat ik twee BMW M6 GT3's mag inzetten. Met onze rijders hebben we een sterke combinatie op poten gezet. Omdat de ADAC GT Masters tot één van de sterkste GT kampioenschappen van Europa behoort is het noodzakelijk om een kans van slagen te hebben. Vorig jaar hebben we gezien dat het moeilijk was om op alle pistes goed gepositioneerd te zijn. Maar dit moet ons doel zijn. We zullen veel trainingswerk doen."

Het team van Schubert startte in 2010 voor het eerst in de ADAC GT Masters en heeft sindsdien veel succes behaald. Met 10 overwinningen bezet het team de derde plek op de eeuwige ranglijst. Tevens behaalde men zesmaal de pole. In 2015 won het team het kampioenschap voor teams en streed tot aan de laatste wedstrijd mee voor de titel. In 2018 reed het team met Honda NSX GT3 in de ADAC GT Masters.

De BMW met het startnummer 6 wordt bemand door de combinatie Eriksson/Read. In het verleden werd Eriksson vice kampioen in de ADAC Formule 4. In 2018 en 2019 kwam Eriksson voor BMW in de DTM uit en behaalde tweemaal een podium en één overwinning. Zijn oudere broer Jimmy Eriksson komt in de ADAC GT Masters voor het team van Zakspeed met een Mercedes GT3 uit. Aidan Read beschikt over LMP2 ervaring en kwam vorig seizoen voor het team van Schütz Motorsport met een Mercedes AMG GT3 in de ADAC GT Masters uit.
Henric Skoog maakt van de Duitse Porsche Carrera Cup de overstap naar de ADAC GT Masters. Tijdens de wedstijden op Oschersleben, Zandvoort en de Sachsenring vormt hij een combinatie met Erik Johansson die vorig jaar door BMW in het juniorenprogramma werd opgenomen.

Bij de vier overige wedstrijden op Most, Red Bull Ring, Hockenheim en Nürburgring vormt hij een combinatie met de Brit Nick Yelloly, tevens ontwikkelingsrijder voor het team van Racing Point.

01 M6GT3 EVO2019 1.1489

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet