NASCAR

NASCAR: Meerjarig Penske-contract voor Ryan Blaney

Team Penske maakte vandaag bekend dat Ryan Blaney een meerjarig contract heeft getekend. Op dit moment voert Blaney zelfs de tussenstand van de MEN's Cup aan. De rijder van de No 12 Penske Ford Mustang maakt sinds 2012 deel uit van het team.

Ryan Blaney
Roger Penske investeert alleen maar in winnaars. Ryan Blaney wacht een grote toekomst.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

Meerjarig Penske-contract voor Ryan Blaney
Ryan Blaney behoeft zich over zijn toekomst bij Team Penske geen zorgen meer te maken. Hij tekende vandaag een meerjarig contract met het team. Teameigenaar Roger Penske: " Ryan is een echt talent die een lange toekomst voor zich heeft en wij zijn erg verheugd dat hij voor de toekomst van Team Penske deel uitmaakt. Sinds zijn komst bij het team heeft hij zich als kampioenschapsmateriaal ontwikkeld. Zijn persoonlijkheid en fan betrokkenheid maakt hem een fantastisch ambassadeur voor NASCAR. Samen kijken wij uit naar nog meer succes."

Als 18 jarige vond Blaney voor geselecteerde Xfinity races onderdak bij Team Penske en in 2013 behaalde hij in Kentucky zijn allereerste overwinning. In 2017 behaalde hij zijn eerste Cup-overwinning voor het team van de Wood Brothers op Pocono. In 2018 kwam Blaney fulltime voor het team van Penske uit.

Sinds 2012 behaalde Blaney bij Team Penske negen overwinning en zevenmaal de pole.Ryan Blaney: "Ik heb altijd gezegd dat het een levenslange droom was om voor Roger Penske te mogen rijden. Ik ben er trots op wat we met de No12 Ford Mustang hebben bereikt en om geweldige merken als Menards, Advanced Auto Parts, DEX Imaging en Body Armor te mogen vertegenwoordigen. Het is natuurlijk opwindend om te weten dat ik tot na 2021 van deze organisatie deel zal blijven uitmaken. Ik heb het geluk om binnen de organisatie door extreem getalenteerde mensen omringd te zijn en ik twijfel er niet aan dat we ook in de toekomst zullen blijven strijden voor overwinningen en kampioenschappen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet