Diversen

Div: F1 RaceFan 'Start' van Anjès Verhey vanaf 9 maart verkrijgbaar

Anjes 1

Niets is zeker in de woelige wereld van de autosport, en in deze tijden van een rondwarend virus al helemaal niet. Maar gelukkig zijn er toch dingen die staan als een huis, onwankelbare tradities die een mens rust en houvast geven. En zo is het een geruststellende gedachte dat, ongeacht hoe de kalender van het Formule 1-WK 2020 er uiteindelijk ook gaat uitzien, de liefhebbers in ieder geval weer kunnen rekenen op een nieuwe uitgave van de jaarlijkse publicatie 'RaceFan – Start' van Anjès Verhey, die ook regelmatig bijdragen aan deze site verzorgt.

Tekst: redactie AUTOSPORT.NL
Foto's:PR

Voorzover we kunnen nagaan, bestaan alleen het Britse jaarboek 'Autocourse' en de Oostenrijkse serie 'Grand Prix Story' van Heinz Prüller nog langer, met dien verstande dat 'Autocourse' in de loop der jaren door meerdere mensen werd samengesteld en Heinz Prüller de laatste jaren nauwelijks nog iets van zijn boek zelf schrijft. Hoe anders is dat bij Anjès Verhey, al vier decennia lang een vertrouwd gezicht in de paddock, en nog steeds even enthousiast en volhardend om haar jaarlijkse uitgaven aan het begin en aan het einde van ieder Formule 1-seizoen toch maar weer voor elkaar te krijgen. "Hét originele Formule 1-album sinds 1981", staat er dan ook op de cover, een wapenfeit om trots op te zijn!

Uiteraard bleef de bekende opzet gehandhaafd: team voor team wordt voorgesteld met de actuele auto en de rijders voor het komende seizoen. Natuurlijk komen de coureurs ook zelf aan het woord. Uitgebreide statistieken, feiten en cijfers ontbreken net zo min als informatie over de circuit waarop gereden wordt. Heet van de naald is er actueel actiebeeld van de testritten in Barcelona en natuurlijk staan Max Verstappen en zijn team Red Bull Aston Martin Racing extra in de belangstelling.

"Met de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort wordt dit jaar extra bijzonder en ik ben dan ook zeer verheugd dat Jan Lammers, directeur sport van de Dutch Grand Prix, mij voor deze uitgave met een voorwoord heeft willen verblijden", zegt de samenstelster.


Anjes
Anjès Verhey, die al sinds 1981 haar Formule 1-boek samenstelt

Net als in de afgelopen jaren blijft de redactionele inhoud echter niet beperkt tot alleen de Formule 1. Zo wordt er bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan de snel groeiende Formule E en de activiteiten van diverse fabrikanten, teams en rijders in klassen als het WK Rally, de DTM, het WTCR, de Ford Fiesta Sprint Cup, de NASCAR Whelen Euro Series en andere categorieën. Ook hier komen rijders aan het woord.

De glossy full-colour-uitgave is vanaf 9 maart aanstaande verkrijgbaar in de 120 landelijke shops van Boeken Voordeel en is online te bestellen via www.boekenvoordeel.eu. Daarbij bleef de uitermate sympathieke verkoopprijs van 9,95 Euro gehandhaafd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet