VLN

VLN: Frikadelli met sterk rijderskader in de VLN ofwel NLS

Van de ingeburgerde naam VLN gaat langzamerhand afscheid genomen worden. Die wordt vervangen door NLS ofwel Nürburgring Langstrecke Serie. Maar zelfs het team van Frikadelli spreekt in haar persbericht van VLN. Het team van Frikadelli keert weer terug naar haar roots en rijdt dit jaar weer op de Nürburgring.

2020 Frikadelli


Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

Frikadelli met sterk rijderskader in de VLN ofwel NLS
Naast het jaarlijkse seizoenhoogtepunt 24U Nürnburgring komt het team ook in een aantal VLN-wedstrijden en de kwalificatierace uit.Teameigenaar Klaus Abbelen: " Ons gehele team verheugt zich enorm op het nieuwe seizoen en kijkt hier koortsachtig naar uit. Voor ons komt het erop aan om bij 24U Nürburgring weer voor een topklassering te gaan. Om dit doel te bereiken hebben wij gedurende de Winterpauze van Porsche een goed rijderskader ter beschikking gekregen en het team nogmaals versterkt. Ik ben ervan overtuigd dat we goed zijn uitgerust en dat e.e.a mogelijk is."

Bij de roodwitte Porsche 911 GT3 R zal tot aan de 24U wisselend door Kevin Estre(F) Michael Christensen(DK), Earl Bamber(NZ) en Laurens Vanthoor bemand worden. Op de No 31 rijden Lance David Arnold, Alex Müller, Sabine Schmitz en teameigenaar Klaus Abbelen.

Naast deze topbezettingen zet het team bij alle wedstrijden ook een Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport in. Deze wordt gereden door Hendrik von Danwitz en "Jules". De Duits/Britse combinatie heeft zich het winnen van de ProAM titel ten doel gesteld. Ook zal men in de tweede seizoenshelft met deze auto in andere GT4 series uitkomen. Ook vorig seizoen werden Danwitz en "Jules" met het oude model kampioen in hun klasse.Tevens heeft men bij Frikadelli de 9 uurswedstrijd op Kyalami in het vizier. Ook Bathurst staat in 2021 op de lijst verklaarde Klaus Abbelen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet