DTM

DTM: Kort nieuws vanuit de DTM en de DTM Trophy

200303 DTM Kubica Livey
Robert Kubica toont de kleuren van zijn BMW M4 DTM

Over twee weken zijn er de testdagen, die zoals gemeld werden verplaatst van Monza naar het circuit van Hockenheim, eind april start het DTM-seizoen geheel in lijn met de gewoonte van vroeger op het circuit van Zolder. Nou alleen die naam 'Bergischer Löwe' nog terug... AUTOSPORT.NL zet het nodige nieuws rondom de Duitse toerwagenserie en de voor dit jaar nieuwe DTM Trophy, die eveneens in Zolder van start gaat, op een rijtje.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR, Willem J. Staat

- Op het hoofdkantoor van energieconcern PKN Orlen in Warschau vond een presentatie plaats van alle sporters die door de organisatie worden ondersteund, met als voornaamste uithangbord uiteraard Robert Kubica. Voor een groot publiek van pers en genodigden werd bij die gelegenheid voor het eerst ook het kleurenschema onthuld, waarmee de BMW M4 DTM van Kubica het komend seizoen aan de start verschijnt. Opmerkelijk hierbij is dat de naam 'Orlen' prominent op de auto staat, terwijl 'Star', de naam waaronder het concern in Duitsland enige honderden tankstations heeft, in de Bondsrepubliek toch het bekendst is.

- BMW heeft ook de verdeling van de zes fabrieksrijders over de beide fabrieksteams RMG van Stefan Reinhold en RBM van Bart Mampaey bekendgemaakt. Daarbij bleef er veel bij het oude: Marco Wittmann en Timo Glock rijden voor het Duitse RMG-team, Philipp Eng en Sheldon van der Linde komen voor het Belgische RBM in actie. Daarnaast hebben beide teams een nieuwkomer in de gelederen: Lucas Auer rijdt bij RMG, Jonathan Aberdein voor RBM. Voor het teamklassement worden de auto's van Auer en Aberdein ingeschreven onder de vlag van BMW Team RMR, tijdens de races wordt de inzet van de beide auto's verzorgd door een team dat uit zowel medewerkers van RMG als RBM bestaat.

200303 DTM Biermann
De Duitser Peter Biermann (rechts) was jarenlang teammanager, onder anderen met Christijan Albers

- Begin deze week overleed de Duitser Peter Biermann, die een jarenlange staat van dienst als teammanager in de Duitse autosport had. Hij was vele seizoenen actief met Marco Werner, eerst in de Formule Opel en later in de Formule 3. In de DTM werkte hij een aantal jaren als teammanager voor het Futurecom-team van Dr. Colin Kolles, ondermeer met rijders als Markus Winkelhock, Vanina Ickx, Katherine Legge en onze landgenoot Christijan Albers.

- Vanuit de DTM Trophy komt er wat personeelsnieuws: Sven Stoppe, die na het (gedwongen) vertrek van Roland Bruynseraede sinds juli 2007 de functie van 'race director' in de DTM vervult, krijgt ook die taak in de DTM Trophy. Als technisch gedelegeerde is Christian Schmidt aangewezen, die deze taak sinds 2012 ook in de DTM vervult.

- Het team Superdrink by Car Republic heeft de 21-jarige Duitse Sophie Hofmann als tweede rijder voor de DTM Trophy aangekondigd. Eerder al meldde het team de deelname van Felix von der Laden, die in Duitsland een enorme populariteit als YouTube-ster met miljoenen volgers geniet.

- Diverse teams die de deelname aan de DTM Trophy gepland hebben, zijn nog bezig met de invulling van de rijdersplaatsen. Zo kondigde het Duitse team Bremotion Engineering van Patrick Brenndörfer, dat ook met een Mercedes-AMG GT4 uitkomt in de ADAC GT4 Germany, de geplande deelname aan de serie aan. Ook vanuit de Benelux zijn teams nog op zoek naar rijders. Equipe Verschuur, dat twee McLarens heeft, meldt bij monde van Frans Verschuur serieus met een aantal kandidaten in gesprek te zijn. Datzelfde geldt voor het Belgische SRT van Patrick Selleslagh, dat al met een beoogde rijder voor de DTM Trophy getest heeft en ook onderhandelingen met andere kandidaten voert.

200304 DTM Mercedes CoG trst
'Centre of gravity'-test voor de DTM Trophy met de Mercedes-AMG GT4

- Zoals bekend zorgt ITR als promotor en organisator van de DTM Trophy ook voor een eigen 'balance of performance' van de deelnemende auto's. Daartoe worden auto's aan een uitvoerig programma onderworpen, ondermeer voor het vaststellen van het 'centre of gravity'. Nadat eerder de BMW M4 zo'n test onderging, was het deze week de Mercedes-AMG GT4, die getest werd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet