IndyCar

Indycar: Derde tijd voor VeeKay in laatste test Sebring. Carlin domineert

Rinus Veekay sloot de allerlaatste testsessie voor het seizoenbegin op St. Petersburg volgende week als derde af. Het team van Trevor Carlin vuurde alvast een waarschuwingsschot af dat er dit seizoen terdege met hun rekening gehouden moet gaan worden. In beide sessies waren de Carlin-rijders Felipe Nasr en Max Chilton het snelst.

Rinus VeeKay
Rinus VeeKay sneller dan regerend kampioen Josef Newgarden op Sebring. Dit belooft voor komend seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Derde tijd voor VeeKay in laatste test Sebring. Carlin domineert
Afgelopen maandag kwam er 15 Indycar-coureurs op Sebring in actie en gisteren slechts elf. De teams van Andretti Autosport en Chip Ganassi namen overigens alleen aan de eerste testdag deel.

Rinus VeeKay sloot de tweede testdag bemoedigend af. Met een derde tijd was hij slechts 0.952 secs. langzamer dan Chilton. De Nederlander kan zijn eerste Indycar-seizoen vol vertrouwen tegemoet zien.

Naast de gevestigde orde van Penske, Andretti en Ganassi moet er voor 2020 met het team van Trevor Carlin terdege rekening gehouden gaan worden. Voormalige F1-rijder Felipe Nasr stapte afgelopen maandag pas laat in de middag in bij het team van Carlin en liet direct de snelste tijd noteren.

Felipe Nasr kreeg afgelopen zondag een telefoontje van Trevor Carlin en vloog via allerlei omwegen direct naar Florida. Met een tijd van 52.361 secs. was hij sneller dan Scott Dixon die gedurende lange tijd de maatstaf was. Achter Nasr en Dixon eiste Sebastien Bourdais voor het team van A.J. Foyt Racing de derde tijd voor zich op. Of er een vervolg aan het onverwachte optreden van Felipe Nasr komt hangt van diverse omstandigheden af. Felipe Nasr: " Ik hou van racen en als ik met besten hier mee kan komen zoals vandaag dan kan ik laten zien waartoe ik in staat ben. Ik verwacht niets en zij hebben mij ook niets beloofd. Ik doe dit omdat ik van het rijden hou en het Carlin Team kan helpen wanneer ik kan. Van mijn kant hou ik overigens van het feit waar ik nu sta."

De tweede testdag werd volledig door het team van Carlin gedomineerd. De namen van Chilton en Nasr prijkten aan het slot bovenaan de timesheets. Rinus Veekay was slechts 0.0952 secs. langzamer dan de 51.1126 van Chilton. Overigens was de Nederlander sneller dan regerend kampioen Josef Newgarden die voor Team Penske de test met een vierde tijd afsloot.

Felipe Nasr
Felipe Nasr. Waarschijnlijk in Indycar beter op zijn plek dan in de F1. Geeft Trevor Carlin hem een kans?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet