NASCAR

NASCAR Whelen: Loris Hezemans verdedigt NWES titel met Hendriks Motorsport

Regerend NASCAR Whelen Euroseries kampioen Loris Hezemans zal ook komend jaar voor het team van Hendriks Motorsport met de No50 Ford Mustang uitkomen. De Duitser Tobias Dauenhauer komt in et NASCAR 2 kampioenschap met de Mustang uit.

2020 Loris 1
Loris Hezemans verdedigt zijn titel dit jaar met het team van Hendriks Motorsport.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Loris Hezemans verdedigt titel met Hendriks Motorsport
In zijn tweede volledige NASCAR Whelen seizoen pakte Loris Hezemans de titel door de laatste vier achtereenvolgende wedstrijden op zijn naam te schrijven. Als jongste NASCAR kampioen ooit werd Loris in Charlotte zelfs in de Hall of Fame opgenomen.

Loris Hezemans: " We hebben vorig jaar laten zien dat we over een goed team beschikten. We wonnen niet alleen het rijderskampioenschap maar ook dat voor de teams. We hebben laten zien hoe capabel we zijn. Ik denk dat we dit jaar hetzelfde kunnen doen. De competitie zal dit jaar nog competitiever zijn dan afgelopen jaar aangezien er nog meer ervaren rijders op de grid staan. En ook de Euro 2 top rijders prolongeren naar het Euro NASCAR Pro kampioenschap. Er zijn veel potentiële winnaars die in het in de Top 5/Top 10 kunnen maken. Van de fouten die ik vorig jaar gemaakt heb moet ik leren. We zullen proberen om de consistentie uit de tweede helft van 2019 te behouden en het momentum dat we verkregen door het kampioenschap te winnen."

De 22-jarige Tobias Dauenhauer is uit het Duitse Heppenheim afkomstig en reed in 2018 al samen met Loris in de 24U van Spa. Loris Hezemans: "We hebben hem met de NWES kennis laten maken en toen kwam de bal aan het rollen. EuroNASCAR is compleet nieuw voor hem. Maar hij .zal er aan wennen en ik kijk er naar uit om met hem samen te werken." Dauenhauer was de afgelopen jaren in de VLN actief. Overigens zet het team van Hendriks Motorsport drie auto's met in totaal zes rijders in.

Nog een VLN talent in NWES
Het Duitse VLN talent Marcel Lenerz tekende bij het Oostenrijkse DF1 racing een contract voor komend seizoen. Hij deelt zijn auto met Justin Kunz. Het eerste NWES Treffen vindt op het Spaanse Ricardo Tormo Circuit in Valencia plaats.

2020 Loris 2
Loris in gevecht met Stienis Longin in 2019
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet