Formula E

Formule E: Nick Cassidy snelste op rookie-testdag Marrakesh

200301 FE Rookie test Cassidy portrait
Nick Cassidy zette voor Envision Virgin Racing de snelste tijd neer tijdens de rookie-testdag

Daags na de Formule E-race van gisteren stond op het Circuit Automobile Moulay al Hassan in Marrakesh vandaag de Formule E-rookietest op het programma. Voor de teams uit het ABB FIA Formule E-kampioenschap was deze activiteit tevens de enige testmogelijkheid gedurende het lopende seizoen. De snelste tijd van de dag was voor de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy, die met een tijd van 1:16,467 minuten met de Envision Virgin Racing-Audi in de middagsessie bovenaan eindigde. Het was tevens de snelste tijd ooit met een Formule E-auto op het Marokkaanse circuit, waar de tijden van een aantal rijders flink onder de gisteren door de reguliere Formule E-coureurs gerealiseerde tijden lagen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Formule E

Deelname aan de rookietest was strikt voorbehouden aan rijders die nog niet eerder aan een regulier Formule E-evenement hadden deelgenomen. Dat bracht het DS Techeetah-team bijvoorbeeld in een lastige positie, omdat daar de reguliere test- en reserverijder James Rossiter afgelopen vrijdag plotseling moest inspringen voor Jean-Eric Vergne, die ziek was en niet aan de eerste vrije training kon deelnemen. Daarmee moest het Franse team op zoek naar een andere rijder voor de rookietest, die werd gevonden in de persoon van Nicolas Lapierre.

200301 FE Rookietest group shot
24 rijders (m/v) voor de Formule E-rookie-testdag in Marrakesh

Achter Cassidy eindigde de Braziliaan Sergío Sette Câmara namens GEOX Dragon als tweede, met de flinke achterstand van 0,463 seconden. Daarachter volgden de twee rookierijders van DS Techeetah, te weten Filipe Albuquerque en de genoemde Lapierre. In de ochtendsessie was de snelste tijd voor de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde, die met een van de beide auto's van het team Audi Sport Abt Schaeffler in actie kwam. Nederlanders waren er vandaag bij de test niet bij, wel twee dames: Jamie Chadwick reed voor Jaguar Panasonic Racing, Alice Powell voor Envision Virgin Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet