DTM

DTM: Coronavirus: DTM verplaatst test van Monza naar Hockenheim

180409 DTM Testdag
In 2018 vond de voorseizoenstest voor de laatste keer op Hockenheim plaats

Wat gezien de meest recente ontwikkelingen rondom de verspreiding van het Coronavirus in de lijn der verwachting ligt, werd vanmiddag officieel bevestigd: de DTM verplaatst de testdagen, die oorspronkelijk van 16 tot en met 18 maart op het Autodromo Nationale Monza gehouden zouden worden. Als alternatieve locatie kon de Hockenheimring Baden-Württemberg gevonden worden. Tot en met 2018 was het een jarenlange traditie dat de testdagen voorafgaand aan de seizoensstart op Hockenheim gehouden werden. Vorig jaar werd met de test op de Lausitzring vooor het eerst gekozen voor een andere locatie, terwijl dit jaar dus aanvankelijk Monza op het programma stond, mede ter voorbereiding op het eerste DTM-race-evenement aldaar, eind juni.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: archief Autosport.nl

Zoals bekend is Italië het land in Europa dat tot dusver het zwaarst door het virus getroffen is, met de nadruk op het gebied ten zuidoosten van de stad Milaan, niet al te ver van Monza. Het circuit is in ieder geval tot 1 maart dicht, maar er wordt van uitgegaan dat de sluiting langer duurt. De DTM-organisatie gaat er nog wel van uit, dat het geplande raceweekeinde van eind juni in Monza doorgang kan vinden.

"Het wordt steeds duidelijker dat de verspreiding en het indammen van het Coronavirus het openbare leven op treurige en veelvuldige wijze beperkt", zegt Marcel Mohaupt, directeur van de DTM-organisatie ITR. "Omdat de veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen bij ons bij alle overwegingen voorop staan, hebben we besloten, de test naar een andere locatie te verplaatsen. We zijn onze partners in Monza en Hockenheim zeer dankbaar voor hun medewerking in deze en kijken ernaar uit, in de zomer Italië te bezoeken, als de DTM voor het eerst op het legendarische circuit van Monza te gast is."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet