Diversen

Div: Coronavirus verspreidt zich, meer evenementen afgelast

GTSportBarcelona

Gisteren werd bekend dat het oprukkende coronavirus (COVID-19) gevolgen had voor geplande evenementen op het circuit van Monza. Vandaag is ook het eerste evenement op het Circuit de Barcelona-Catalunya afgelast. Hoewel de Formule 1-teams momenteel nog druk testen voor het komende seizoen, heeft GT Sport laten weten de wintertest op het Spaanse circuit te schrappen
.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Dinsdag werd bij een vrouw van in de dertig uit Barcelona het coronavirus vastgesteld en GT Sport, de organisator van het International GT Open, Euroformula Open en de GT Cup Open Europe kondigde hierop aan de eerste wintertest uit te stellen. De testdagen stonden gepland voor 6 en 7 maart.

Vooralsnog laat GT Sport de volgende maand geplande test op het circuit van Paul Ricard (20-21 maart) wel gewoon doorgaan. De organisatie kijkt tevens of het mogelijk is om voor het nieuwe seizoen van start gaat alsnog in Barcelona te gaan testen en blijft daarom de situatie goed in de gaten houden.

Verschillende Formule 1-teams hebben ondertussen de veiligheidsmaatregelen verscherpt om zo te voorkomen dat het coronavirus ook in de Formule 1 paddock toeslaat.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet