Retro

Retro: Groeten uit Race Retro 2020


480 RaceRetro-16

Er werd ook gereden met historische karts, maar de dappere piloten moesten de paddock en het parcours delen met de rallywagens, niet bepaald ideaal.

RaceRetro 17


De rally stage lijkt elk jaar meer deelnemers te trekken, maar daar schieten de toeschouwers niet zo veel mee op. Minder van hetzelfde qua auto's en meer dwars is dringend gewenst. De viewing area is bovendien klein en was dit jaar erg modderig, hoewel dat laatste natuurlijk wel hoort bij het echte rally gevoel!


RaceRetro 18

Voor de Britse fans een iconische livery: Andrews heat for Hire, hier op een Vauxhall Chevette. Onlosmakelijk verbonden met Russell Brookes, die in oktober 2019 overleed en werd herdacht met een line-up van Andrews-gele rallybolides.

RaceRetro 19

Eén hele rij Peugeots 205 in rallytrim. De voorste is de voormalige auto van Richard Burns, wereldkampioen in 2001 en in 2005 op 34-jarige leeftijd tragisch overleden aan een hersentumor.

RaceRetro 20

Na een dozijn 205-jes gelukkig iets heel anders: een ouderwetse Skoda rallywagen. Skoda verkocht destijds goed in het Verenigd Koninkrijk dank zij de publiciteit van vele klasse-overwinningen in de RAC rally.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet