Retro

Retro: Groeten uit Race Retro 2020

Voor de historische autosportliefhebber is het in februari nog afzien, het nieuwe seizoen is ver weg. Een tripje naar Race Retro in Stoneleigh nabij Coventry geeft je de gelegenheid om alvast op te warmen en gelijkgestemden te ontmoeten.

Tekst en foto's: Jan-Bart Broertjes

RaceRetro 1

We openen met één van de vele fraaie F1 bolides, dit is het achteraanzicht van de Williams FW07B, de ervaren spotter herkent daarvoor een Shadow DN1 en de Ferrari F310. Martin Donnelly, Tony Southgate, David Richards en de onvermijdelijke Marc Priestley waren aanwezig om over hun F-1 ervaringen te vertellen.
  480-RaceRetro-2

Deze Lotus 24 was een klantenauto die geleverd werd aan Jack Brabham. Terwijl Team Lotus in 1962 de sterren van de hemel reed met de nieuwe monocoque Type 25, voelde Brabham zich belazerd omdat de 24 nog een buizenframe had en hij dus verouderde technologie geleverd had gekregen.
    RaceRetro 3

De Toleman-Hart waarmee Ayrton Senna zijn eerste schreden in de Formule 1 zette.
    RaceRetro 4

De prijzen voor historische racewagens lijken nog steeds te stagneren. Voor slechts 89.950 pond kun je deze brute totaal gerestaureerde Lola T300 Formule 5000 kopen. En daar kan vast nog wat vanaf.
  RaceRetro 5

Silverstone Auctions veilde weer een aantal historische race- en rallyracewagens. Ook hier waren de prijzen gematigd te noemen. De 1957 Cooper T43 formule 2 vond voor 85.500 pond een nieuwe eigenaar (foto: Silverstone Auctions).
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet