IndyCar

Indycar: Acht races voor Scott McLaughlin en drie voor James Hinchcliffe

De regerende Supercar kampioen Scott McLaughlin moet bij Team Penske na de twee tests op COTA en de Texas Motor Speedway eerder deze maand wel een heel goede indruk hebben achtergelaten. Dit weekend vindt de Clipsal 500 in de Adelaide, de openingswedstrijd van de Supercars, plaats. Ter voorbereiding van 2021 neemt McLaughlin zoals het er nu naar uitziet dit jaar aan acht Indycar wedstrijden deel.

McLaughlin
Nog meer races voor Scott McLaughlin. Wie had dit gedacht?

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Acht races voor Scott McLaughlin en drie voor James Hinchcliffe
Rinus Veekay krijgt er dit jaar nog twee tegenstanders bij, alhoewel ze geen volledig seizoen zullen rijden. In Adelaide werd gisteren al bekend dat Scott McLaughlin eind dit jaar definitief van de Supercars afscheid neemt. De Nieuw Zeelander zal volgend jaar voor Team Penske in de Indycars uitkomen. Dit lijkt na de tests op COTA en de Texas Motor Speedway zo goed als zeker nadat er eerder sprake was geweest van plannen in het WaterTech sportscar kampioenschap en NASCAR. Zoals het er nu naar uitziet zal McLaughin na de GP van Indianapolis aan de wedstrijden in Detroit (30/31 mei), Road America, Toronto, Mid Ohio, Gateway (oval) en Portland deelnemen. DJR Team Penske teambaas Dick Johnson maakte eerder deze week bekend dat McLaughlin in 2021 niet meer in de Supercars actief zal zijn.

Hinchcliffe Voorlopig slechts drie Indycar races wedstrijden voor James Hinchcliffe.

Drie races voor James Hinchcliffe
Van de 33-jarige Canadees James Hinchcliffe werd bij het toenmalige Schmidt Peterson Motorsports aan het eind van afgelopen seizoen niet op een bepaald nette wijze afscheid genomen. Hij moest wijken voor de Chevrolet-motoren die de McLaren deal met zich meebracht. Daarmee stond de aan Honda gelieerde rijder op straat. Inmiddels heeft "The major of Hinchtown" zoals hij zichzelf graag noemt voor de Indy 500 een deal met het team van Andretti Autosport gesloten. Naast de twee wedstrijden op Indianapolis komt "Hinch" later dit seizoen ook nog op de Texas Motor Speedway uit. Sponsoring komt van Genesys, een technologisch bedrijf op het gebied van moderne communicatie zoals social media en "text-messaging".

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet