Formule 3

Bent Viscaal sluit Nederlandse alliantie met MP Motorsport in FIA F3

mp-viscaal-a

Bent Viscaal gaat samen met MP Motorsport zijn tweede seizoen in de FIA F3 in. Het 20-jarige formuletalent uit Albergen wil met het Nederlandse team de vruchten plukken van een veelbelovend debuutseizoen in de opstapklasse naar de Formule 1.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De keuze van Viscaal voor MP Motorsport betekent een nieuwe Nederlandse alliantie in de FIA F3. Toch is Viscaal geen onbekende voor het team uit Westmaas. In 2017 maakte hij in de Formule 4 zijn autosportdebuut bij MP Motorsport.

mp-viscaal-b

"Het is fijn om voor mijn tweede seizoen in de FIA F3 terug te keren naar het oude nest", aldus Viscaal. "MP Motorsport heeft vorig jaar goede dingen laten zien in de FIA F3, met als hoogtepunt uiteraard de overwinning in de FIA Formula 3 World Cup in Macau. Die lijn wil ik samen met het team doortrekken. Ik kan niet wachten totdat we aan de eerste test kunnen beginnen."

"Aan Bent zou ik willen zeggen: welkom thuis!" aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "In 2017 hebben we samen prachtige resultaten geboekt in de Formule 4. In 2020 is het ons plan om net zo voortvarend voor de dag te komen als in ons eerste jaar van samenwerking. We kijken ernaar uit om weer een seizoen met Bent op te trekken."

mp-viscaal-c

Na een succesvolle kartcarrière debuteerde Viscaal in 2017 in de autosport. Zowel in het SMP F4 als het Spaanse F4-kampioenschap legde hij samen met MP Motorsport beslag op een tweede plaats in de eindstand. Hij boekte daarbij in totaal negen overwinningen. In 2018 werd hij opnieuw tweede in een kampioenschap, nu het Euroformula Open, daarbij strijdend met Felipe Drugovich, die nu bij MP Motorsport in de FIA F2 debuteert. Viscaal legde bovendien met overmacht beslag op de rookietitel. Vorig jaar debuteerde Viscaal in de FIA F3, met een vijfde plaats op Paul Ricard als beste resultaat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet