Formule 1

Formule 1: Bobbe Veldkamp Nederlandse wedstrijdleider tijdens Heineken Dutch Grand Prix

Bobbe-Veldkamp-concentratie-2

Formule 1 race director Michael Masi, de opvolger van Charlie Whiting, wordt tijdens de Dutch Grand Prix op racecontrol ondersteund door Bobbe Veldkamp. De ervaren wedstrijdleider van onder andere de Supercar Challenge en de Mazda MX-5 Cup zal de aansturing gaan verzorgen van alle medewerkers op en naast de baan, zo bevestigde Chief Operating Officer van Circuit Zandvoort Erik Weijers aan Autosport.nl.

Tekst en foto's: Marco Antheunisse

Enthousiast
Michael Masi heeft nauw contact met de Dutch Grand Prix organisatie en volgt, net zoals de FIA, de ontwikkelingen van alle werkzaamheden op de voet. Masi bezocht Circuit Zandvoort vorig jaar al voor alle aanpassingen begonnen en was zeer positief over de geplande werkzaamheden. Net als de coureurs zelf is de Australiër enthousiast over met name de kombochten en hij kijkt uit naar het weekend van 1 tot en met 3 mei 2020.

Bobbe-Veldkamp-concentratie-1

Trots
Bobbe Veldkamp is uiteraard vereerd dat hij voor deze mooie taak is uitgekozen. "Er zijn in Nederland diverse ervaren race directors. Toen ik gevraagd werd hoefde ik daar natuurlijk niet lang over na te denken, want dit is voor een wedstrijdleider toch het allermooiste dat er is", vertelt hij trots.

racecontrol

Eigen stijl
In de loop der jaren heeft Bobbe Veldkamp veel meegemaakt en moeilijke beslissingen moeten nemen. Dit keer zal het toch een andere ervaring worden, want nu kijkt de hele wereld immers mee. Toch ziet hij de Heineken Dutch Grand Prix met vertrouwen tegemoet. "Ik ken Circuit Zandvoort natuurlijk op mijn duimpje, heb een enthousiast team van medewerkers op racecontrol en werk ook al jaren samen met alle mensen op en langs de baan. Ik weet zeker dat ik Michael Masi goed kan ondersteunen en ga er zeker enorm van genieten", kijkt Veldkamp vol verwachting uit naar het eerste weekend van mei.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet