Formule 2

Nobuharu Matsushita tekent bij MP Motorsport voor nieuwe aanval op FIA F2-kampioenschap

Nobuharu-Matsushita-MP-Motorsport

FIA F2-veteraan Nobuharu Matsushita blijft aan voor een nieuw seizoen in de belangrijkste opstapklasse van de Formule 1, nadat de Japanner een contract tekende bij het Nederlandse team MP Motorsport. De 26-jarige coureur uit Tokio wordt bij MP de teamgenoot van de Braziliaanse debutant Felipe Drugovich.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Matsushita is een van de meest succesvolle FIA F2-coureurs van de afgelopen seizoenen: in zijn debuutseizoen boekte hij meteen een overwinning, daarna sleepte hij nog eens vijf zeges en 14 podiumplaatsen in de wacht. Bij MP Motorsport creëert de Japanner samen met de ontluikende Braziliaanse ster Felipe Drugovich een sterke mix van ervaring en jong talent. Drugovich werd eerder dit al aangekondigd als MP-coureur.

"Ik vind 't geweldig dat ik met MP een nieuwe aanval op het FIA F2-kampioenschap mag ondernemen", aldus Matsushita. "Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking een pakket gaat opleveren waarmee we al onze tegenstanders kunnen verrassen. Daarnaast hoop ik dat Felipe me met zijn snelheid aanspoort om het beste uit mezelf te halen, zodat ik meer overwinningen kan toevoegen aan mijn FIA F2-palmares."

"Het is geweldig nieuws dat Nobu zich in 2020 bij ons team voegt", aldus MP's teammanager Sander Dorsman. "In de afgelopen seizoenen kon je altijd op hem rekenen in de strijd om punten en zeges. Ik ben er zeker van dat het team zal gedijen bij zijn ervaring. Hij heeft tot nu toe in elk F2-seizoen minstens één overwinning geboekt en ik hoop natuurlijk van harte dat deze trend zich in 2020 voortzet! Ook kan Nobu een mooie maatstaf zijn voor Felipe, die zijn debuutseizoen in de FIA F2 ingaat."

Matsushita werd in 2012 kampioen in de Formula Challenge en in 2014 dominant Formule 3-kampioen van Japan voordat hij voor zijn debuut in de GP2 de oversteek waagde naar Europa. Zijn twee meest succesvolle FIA F2-seizoenen omvatten een seizoen in de Japanse Super Formula in 2018: in zowel 2017 als 2019 pakte Matsushita twee overwinningen en een pole op weg naar de zesde plaats in het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet