IndyCar

Indycar: Eerste ovaltest Indycar rookies op de Texas Motor Speedway

De Indycar rookies Rinus Veekay, Alex Palou, Scott McLaughlin en Oliver Askew ondergingen gisteren op de Texas Motor Speedway hun eerste rookie test. Daarbij werden zij ondersteund door teambaas Ed Carpenter, Josef Newgarden en Santino Ferrucci.

Veekay

Tekst Willem J. Staat
Foto's Texas Motor Speedway

Eerste ovaltest Indycar rookies op de Texas Motor Speedway
Penske-coureur Josef Newgarden behaalde vorig jaar de pole met 220 mph. De hoogste snelheid die gisteren door de rookies behaald werd was 214 mph. Snelle tijden waren absoluut niet het doel. Wel dat de rijders aan de hoge snelheden op de ovals moesten wennen. Dit ging voortreffelijk want duidelijk was dat alle vier rookies er een behoorlijke kick van kregen gezien hun reacties op de social media.

Ook werden er weer nieuwe bevindingen met de aeroscreen gedaan. Ed Carpenter: "Er zijn een paar subtiliteiten met de manier waarop de lucht zich verplaatst wat anders is. Geloof het of niet, het verandert de sensatie van hoe de auto voelt. Visueel is het eigenlijk heel goed. Er is geen vervorming of zoiets. Als je alleen rijdt is het prima. Nu moeten we alleen nog uitvinden wat dit "in het verkeer" is.

Josef Newgarden denkt dat de aeroscreen tijdens het racen weinig verschil zou uitmaken. Het ziet er wat anders uit, de auto lijkt meer op een gevechtsvliegtuig."

Santino Ferrucci kwam nog met de opmerking om de aeroscreens met LED verlichting af te dekken zodat het allemaal nog wat "cooler" lijkt. Er staan dit jaar immers vier avondraces op de kalender t.w. in Texas, Richmond, Iowa en Gateway.

mclaughlin
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet