IndyCar

Indycar: Indianpolis Motor Speedway investeert flink in de toekomst

Met Roger Penske aan het roer wordt er flink in de toekomst van de Indy 500 geïnvesteerd. Dit jaar wordt aan de winnaar de grootste prijzenpot ooit uitgekeerd. Nieuwe sponsoren investeren voor de lange termijn in de Indy 500. Ook worden er miljoenen in de fan experience geïnvesteerd

2019 Finish
Nog meer prijzengeld dit jaar.

Tekst Willem J. Staat
Foto archief www.autosport.nl

Indianpolis Motor Speedway investeert flink in de toekomst
In Indianapolis wordt er voor de toekomst flink geïnvesteerd. Voor de Indycar GMR Grand Prix, de Indy 500, de NASCAR Big Vodka 400 komen er belangrijke upgrades.

Roger Penkse: " Dit is de racehoofdstad van de wereld. Het is vergelijkbaar met enkele van de meest historische sportinstellingen in dit land en over de gehele wereld. Vandaag kondigen we een zinvolle investering in onze faninvestering aan die snelle resultaten zal opleveren. Het maakt deel uit van een lange termijnplan om ervoor te zorgen dat de status van de Speedway de komende generaties blijft groeien en evolueren.""Voor de 104e editie van de Indy 500 is er een prijzenpot van ruim 15 miljoen dollar waarvan 2 miljoen voor de winnaar.

Aan het kwalificatieformaat worden veranderingen aangebracht.Voor de Shoot Out wordt de tijd naar 75 minuten uitgebreid. In het verleden mochten de teams één poging ondernomen. Het kwalificatiedrama wordt nu naar meerdere pogingen verhoogd.De Turboboost wordt met 45 pk verhoogd waardoor de snelheden zullen stijgen.De TV Exposure gaat aanmerkelijk verhoogd worden. Er komen meer dan 30 videowanden waarvan 24 in de paddock. Ook worden er nog meer verbeteringen aan de infrastructuur aangebracht.

2019 Indy oPEN tEST
Veel investeringen en positieve veranderingen op de Speedway dit jaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet