Racing Shows

Racing Shows: Valentijnsdag VW Love Bugs. Special Conversions in Autoworld Brussel

Ook voor www. autosport.nl was het Valentijnsdag. En dat wordt ook in de sport gevierd. Wij togen vandaag naar het Brusselse Autoworld waar ter gelegenheid van Valentijnsdag de expositie VW Love Bugs en Special Conversions van 1 februari tot 15 maart a.s. plaatsvindt. En dat staat ook in het teken van de sport.

2020  Herbie 2019 1
Geen Herbie maar Juliet tijdens Valentijnsdag op de voorgrond.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Valentijnsdag VW Love Bug. Specials Conversions in Autoworld Brussel
Op Valentijnsdag staat ook de autosport op de voorgrond. Reden voor een kortstondig bezoek aan het Brusselse Autoworld. Love and Peace op de voorgrond. Een moderne Herbie die we vorig jaar tijdens de 24U van Francorchamps in de gastcategorie zagen. Maar ook een prachtige Apal Formule Vee uit 1965. Prachtig is natuurlijk de Neretti II uit 1970 die is uitgerust met een bijna 1584 cc 4 cilinder Boxer motor die ongeveer 54 pk levert. De auto werd destijds in opdracht van de Belgische VW importer D'Ieteren geconstrueerd. Van deze unieke auto werden er slechts 15 gebouwd. Zoals het Volkswagen betaamt eigenlijk een tijdloos concept. De Franse firma Strakit bouwt Kevers om en de bestaat vier vleugeltjes, een korte en een langere versie.

2020 53
Nummer 53 geassocieerd aan Love, Peace, Herbet en Juliet.

Eveneens in het middelpunt de Apal Formule Vee uit 1965. Een klasse die in de Benelux, Duitsland en de USA zoveel talenten heeft voortgebracht. Daarnaast het Herbie Concept van de overbekende creatieveling Pascal Witmeur. Ter gelegenheid van 50 Jaar Herbie werd er bij de firma Carat Duchalet een Porsche 911 GT3 Cup omgebouwd. Van de naam Herbie werd afscheid genomen. De bolide werd Juliet gedoopt. Verder zagen we nog een Amerikaanse Rat Rod Top Chop uit 1958 en nog wel een hele bijzondere taxi. De Berlijnse firma Rometsch bouwde wel hele bijzondere en sportieve taxi's op basis van de Kever. Daarnaast de Apal Speedster uit 1981 gebouwd op Volkswagen chassis die eruit zag als een Porsche Speedster en ontzettend populair destijds. Het toenmalige Kever chassis werd ruim 273 mm verkort. Ongelofelijk maar hiervan werden er meer dan 700 exemplaren gebouwd! Ook de Karmann Ghia mocht niet op het appel ontbreken, maar die leverde eigenlijk wat minder sportieve prestaties.

2020 Peace Love
Peace and Love, daar is a.s. zondagmiddag in Brussel het nodige van te zien.

A.s.zondagmiddag vindt traditioneel de Love Bugs Parade plaats. Ruim 300 Kevers nemen hieraan traditioneel deel. De Love Bugs parade wordt dit jaar alweer voor de 12e keer gehouden.

2020 Funcup
De ideale kleurstelling voor Valentijnsdag.

2020 Overzichtsfoto 2
Ook op Valentijnsdag de sport op de voorgrond.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet