DRDO

DRDO: Wanneer je jezelf overwint hoef je niemand meer te verslaan

actie-gillisse

Het nieuwe DRDO raceseizoen nadert met rasse schreden. Op zondag 22 maart aanstaande doven op het TT Circuit van Assen, in samenwerking met de ACNN, de eerste startlichten van dit jaar. Veel rijtijd, veel plezier en betaalbaar genieten van het racen in competitie. Niet alleen bedoeld voor de kapitaalkrachtigen onder ons, maar vooral voor beginnende rijders of deelnemers die hun droom uit willen laten komen. Of dat nu met een dikke BMW, Swift of Clio gaat gebeuren maakt niemand wat uit. Eén van de wat oudere wagens trok onze aandacht tijdens de slotraces van de DRDO op Zandvoort.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Chris Schotanus en Gerrie Hoekstra


spreuk"Wanneer je jezelf overwint hoef je niemand meer te verslaan", staat in grote koeienletters te lezen op de achterkant van de BMW E30 van rijder Pascal Gillisse, die een duo vormt met Peter Weening. "Ja, daar zit wel een verhaal achter", begint Pascal zijn verhaal. "Ik ben ooit in mijn jeugd begonnen in de karts en reed acht jaar in de Nederlands Rotax Max Challenge. Mijn laatste kart wedstrijd was in 2007. Toen werd ik erg ziek. Mijn droom om ooit weer te racen viel in duigen. Ik had zoveel pijn in mijn lijf dat ik niet meer wist hoe ik verder moest. Ik heb na een aantal jaren voor mezelf de knop omgedraaid en ben veganistisch gaan eten. Dat was wel een beetje raar aangezien mijn vrouw uit een boerenfamilie komt, met koeien in de stal. Ook de medicijnen die mijn doktoren voorschreven heb ik geweigerd. Je eet wat je bent, en ik besloot door een streng regime mijzelf beter te maken. Na verloop van tijd ging mijn toestand vooruit en is nu zelfs heel goed te noemen, de mensen die zeiden dat ik nooit meer zou opknappen, maar ook de doktoren, konden hun ogen niet geloven. Het aanpakken van de ziekte van Crohn door een andere voeding was in Nederland nog niet zo bekend, terwijl het een toch een darmziekte betrof"'.

  pascal-peter

"Mijn racemaatje Peter zorgde er vijf jaar geleden voor dat er een racewagen werd klaargezet. Mensen uit mijn boerenfamilie betaalde mee om mijn droom weer voort te zetten en zorgden voor de spreuk achterop de auto. Ik maakte mijn rentree in de endurance race van de DNRT geteisterd door regen en sneeuw op TT Circuit Assen, maar dat hield me niet tegen. Ik kon weer racen!. Nu rijden we eigenlijk alles waar we een hoop lol en plezier mee beleven. Vooral de ongedwongenheid van de DRDO en de variatie in auto's spreekt ons erg aan. We zijn van plan om nog veel samen te racen".

Ook zelf je racelicentie halen bij de Dutch Race Driver Academy kan natuurlijk, of maak kennis met de Dutch Race Driver Business Club. Wil je inschrijven voor de wedstrijden op TT Circuit Assen op 22 maart, maak dan gebruik van de volgende link.

https://dutchracedriver.nl/nl_nl/organisation/signup/3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet