Sportscars

Sportscars: Rebellion trekt stekker uit autosportactiviteiten

Rebellion2019

Rebellion Racing trekt zich aan het einde van het huidige FIA WEC seizoen terug uit de autosport. De bekendmaking kwam als een donderslag bij heldere hemel, aangezien het Zwitserse team eind vorig jaar nog aankondigde samen met Peugeot een Hypercar te gaan bouwen. Het betekent het einde van een avontuur dat in 2007 onder de naam Speedy Racing Team begon met deelname aan de European Le Mans Series met een Spyker C8 Spyder GT2R. 

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Joao Filipe / AdrenalMedia.com

In een persbericht liet Rebellion weten dat na een strategisch bestuursoverleg de beslissing was genomen om alle autosportactiviteiten stop te zetten, waaronder deelname aan het FIA WEC en de Dakar. De heroriëntatie heeft ook gevolgen voor het aangekondigde Hybride-programma met Peugeot. In een exclusief interview met de Franse krant L'Equipe bevestigde PSA Motorsport-baas Jean-Marc Finot al een samenwerking tussen Peugeot en Ligier, met als doel deelname aan de 24 Uur van Le Mans in 2023.

Rebellion baas Alexandre Pesci liet weten dat de 'return on investment' van alle autosportactiviteiten altijd goed waren voor Rebellion, maar dat toch een andere keuze is gemaakt voor de toekomst. "We geven onszelf de tijd om de contouren van onze business te herdefiniëren, maar deze beslissing heeft direct gevolgen hebben voor de race-afdeling, zodra het WEC-seizoen eindigt. Dit zijn geen gemakkelijke beslissingen om te nemen," aldus Pesci.

"De 24 Uur van Le Mans in 2020 zal onze laatste wedstrijd zijn en we gaan er alles aan doen om het endurance avontuur op een positieve manier te beëindigen," voegde Calim Boudhadra, de CEO van Rebellion daar aan toe. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het Peugeot deelname aan het WEC een groot succes gaat zijn in de toekomst. Het is jammer dat ik er niet bij aanwezig ben."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet