IndyCar

Indycar: Will Power snelste tijdens COTA test. Veekay 18e. McLaughlin sensationeel snel (kort)

Ondanks het feit dat Rinus Veekay zich vrijwel de gehele dag in de Top 15 bevond, sloot de Hoofddorper de COTA test als 18e en vierde beste rookie af. Drie rookies in de Top 10 en zoals gewoonlijk werd de toon gezet door de teams van Penske, Ganassi en Andretti. Ronduit sensationeel was het optreden van regerend Supercar kampioen Scott McLaughlin. Hij liet met een derde tijd een enorme indruk achter.

2020 McLaughlin
Scott McLaughlin de sensatie van de afgelopen twee dagen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Team Penske

Will Power snelste tijdens COTA test. Veekay 18e. McLaughlin sensationeel snel
Met een tijd van 1.46. 7603 was Penske-coureur Will Power de snelste man tijdens de tweede testdag op COTA. Achter hem volgden Andretti-coureur Alexander Rossi met 1.46.999 en Power's tijdelijke teamgenoot Scott McLaughlin met 1.47.2630. Slechts een halve seconde langzamer dan teamgenoot Will Power. Voor iemand met een beetje Formule Ford ervaring van tien jaar geleden is dit ruimschoots sensationeel te noemen. Scott McLaughlin: "De Dallara IR 18 is snel en beschikt over veel grip. Hard voor je nekspieren en lichaam. Ik heb hier hard voor getraind. Ook was ik erg verheugd over de auto. Ik voelde mij op mijn gemak en de zitpositie was uitstekend. Ideaal wat voor de GP van Indianapolis ga ik niet veel tijd meer hebben. Met de overall grip kan ik de snelheid kom ik vloeiend door de bochten. Speciaal op het achterste gedeelte in de bochten 4,5,6 en 7. Precies op de juiste wijze de aero benutten en dat kan ik niet in een Supercar". Voor zijn deelname aan de GP van Indianpolis verrichtte McLaughlin de meeste voorbereiding in de simulator. Een handjevol Formule Ford wedstrijden 10 jaar geleden geeft te denken.

Na McLaughlin was Oliver Askew voor Arrow McLaren SP de beste rookie. Met 1.47.5611 liet hij de zevende tijd registren. De Spanjaar Alex Palou liet voor het team van Dale Coyne Racing with Team Goh Honda een tijd van 1.47.7070 noteren en was daarmee de beste rookie in de Top 10. Met 1.48.2198 was Rinus Veekay de vierde beste rookie op Cota. (later meer)

2020 Tijden COTA
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet