Sportscars

Sportscars: Nieuw ELMS seizoen met 40 auto's van start

elms-2

Het nieuwe European Le Mans Series seizoen wordt op 5 april afgetrapt op het circuit van Barcelona en zoals het er nu naar uitziet zullen er in Spanje maar liefst 40 auto's aan de start verschijnen. Op de officiële deelnemerslijst die door de organisatie werd gepresenteerd staan 18 LMP2's, 13 LMP3's en negen LMGTE's. 

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Net als in 2019 zijn er 18 auto's ingeschreven in de hoogste klasse van het Europese kampioenschap. Niet minder dan 15 daarvan zijn gebouwd door Oreca. Het Poolse Inter Europol Competition brengt twee Ligier JSP217s aan de start, terwijl Thunderhead Carlin Racing opnieuw met de Dallara P217 zal uitkomen. De kampioen uit 2019, IDEC Sport, keert terug om de titel te verdedigen, terwijl G-Drive Racing, DragonSpeed en United Autosports natuurlijk ook de strijd om de titel weer aan zullen gaan. Nieuwkomers in 2020 zijn Ultimate, vorig jaar nog actief in LMP3, en Richard Mille Racing Team. Het laatstgenoemde team komt met een volledige vrouwelijke line-up. 

In de LMP3 klasse zullen de nieuwe Ligier JS P320 en Duqueine M30-D08 hun opwachting maken. Net als vorig jaar zullen Eurointernational en Inter Europol Competition vol voor de titel gaan. IDEC Sport komt met een auto aan de start terwijl ook United Autosports, Nielsen Racing, RLR Msport en Graff weer gaan deelnemen aan de LMP3 klasse. In totaal zijn 13 auto's ingeschreven voor het nieuwe seizoen.

Proton Porsche strijdt in LMGTE met twee Porsches tegen zeven Ferraris. AF Corse, JMW Motorsport, Spirit of Race en Kessel Racing krijgen komend seizoen gezelschap van Iron Lynx, dat twee auto's in zal zetten.

DEELNEMERSLIJST ELMS 2020

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet