Ford Fiesta Sprint Cup

Derde seizoen Ford Fiesta Sprint Cup start op 26 maart met testdag op F1-circuit Zandvoort

Gevecht-RonaldBezuur

V-Max Racing Management begint in 2020 aan het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup. Het wordt opnieuw een strijd België-Nederland en ook de kalender is eerlijk verdeeld met drie evenementen in Nederland en evenveel in België. De start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup vindt plaats op Circuit Zandvoort!

Tekst en foto's: PR

Het wordt aan de Nederlandse Noordzee tijdens het weekend van 4 en 5 april een echte première, want de Ford Fiesta Sprint Cup zal als één van de eerste Belgisch-Nederlandse competities racen op het vernieuwde Circuit Zandvoort en dat heeft natuurlijk alles te maken met de terugkeer van de Dutch Grand Prix op 1, 2 en 3 mei!

Start-groep

"Omdat het voor iedereen een nieuw circuit is, hebben we besloten om op 26 maart, één week voor de eerste meeting, een testdag te organiseren," verduidelijkt Dick van Elk. "Dat geeft onze rijders en teams de gelegenheid om uitvoerig kennis te maken met het nieuwe Circuit Zandvoort, waarbij de unieke banking in de Hugenholtz- en de Arie Luyendijk-bocht en een verlengde pit-uitgang het meest in het oog zullen springen! Wij organiseren vier sessies van 55 minuten, telkens met een pauze van één uur. De Ford Fiesta Sprint Cup rijdt samen met de Mazda MX5 Cup, terwijl de Supercar Challenge de baan deelt met de Porsche Sprint Challenge Benelux."

20190623 RL3 0710

Na de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort gaat het met de Spa Euro Race richting het volgens velen 'mooiste circuit ter wereld' en volgt de traditionele Zolder Superprix als derde event. Na de zomer is de populaire Gamma Racing Day, met doorgaans zo'n 100.000 toeschouwers op de overvolle tribunes, het eerste bezoek aan TT Circuit Assen. Met het Racing Festival in oktober bezoeken de FFSC-coureurs een tweede keer de Belgische Ardennen en traditioneel is de eindstrijd van de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Hankook Finale Races op TT Circuit Assen.

20191019 EDFO 1540 S4A6296

Dan kennen we de namen van de opvolgers van Laurens de Wit (Nederlandse Divisie boven 24 jaar) en Daan Pijl die zowel de Nederlandse Divisie 1 voor rijders onder de 24 als de Dutch Belgian Super Star op zijn naam schreef. Bij de Belgen wonnen afgelopen seizoen David De Saeger (algemeen Belgisch kampioen), Vanspringel Automobiles (Ford Dealer – Team) en Nathan Vanspringel (Belgisch Junior).

Kalender Ford Fiesta Sprint Cup 2020
26 maart - Testdag - Circuit Zandvoort
3-5 april - Voorjaarsraces - Circuit Zandvoort
19-21 juni - Spa Euro Race - Spa Francorchamps
10-12 juli - Zolder Superprix - Circuit Zolder
7-9 augustus - Gamma Racing Day - TT Circuit Assen
2-4 oktober - Racing Festival - Spa Francorchamps
16-18 oktober - Hankook Finale Races - TT Circuit Assen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet