Supercar Challenge

Veld Supercar Challenge powered by Hankook groeit snel

20190713 RL2 9244

De deelnemerslijst aan zowel de Supercar Challenge als de GT&Prototype Challenge groeit met de dag. Met veel vaste deelnemers, maar ook behoorlijk wat verrassingen. Veel deelnemers gaan namelijk rijden in een andere auto of zelfs in een andere divisie. Een korte update.

Tekst en foto's: PR

JW Race Service
Jochem van de Wiel heeft met zijn JW Race Service drie auto's ingeschreven in drie verschillende divisies: Huub van Eijndhoven, die in 2019 al enkele races reed en daarin veel indruk maakte in de GT klasse, heeft ingeschreven met een Porsche Gen 2. Ook nu weer in de GT klasse, waar hij ongetwijfeld titelkandidaat zal zijn.

20191005 EDFO 1201 MGL6493

In de klasse Supersport 2 gaat Lucas van Eijndhoven rijden in een BMW 1 serie.
Estella van de Wiel, die na de onfortuinlijke crash buiten haar schuld vorig seizoen op het circuit van Zolder niet meer in actie kwam, is er dit seizoen gelukkig ook weer bij. Zij heeft met een Seat Ibiza Cupra ingeschreven in de Sport klasse.

GT divisie
De inschrijvingen in de GT klasse gaan dit seizoen goed. Naast Huub van Eijndhoven in de Porsche heeft ook regerend kampioen John de Wilde weer ingeschreven met zijn Porsche 991 GT3 Cup.

john-de-wilde

De Wilde verwacht zelfs met een team met nog twee GT-deelnemers te komen, daarover lopen nu de laatste onderhandelingen.

herber1

Bob Herber rijdt ook dit seizoen weer in de GT klasse, maar heeft zijn Porsche verruild voor een Lamborghini Super Trofeo.

Supersport 1
In de grootste divisie Supersport 1 wordt de strijd nog feller dan afgelopen seizoen. Dennis de Borst, inmiddels vier jaar op rij SS1-kampioen, gaat voor zijn vijfde titel. Dat doet hij niet alleen in een andere auto, een Hyundai i30N, maar ook met een nieuwe teamgenoot, namelijk de nummer twee van afgelopen seizoen Lorenzo van Riet.

DSC09230

Naast de meeste vaste rijders die blijven is Remco de Beus overgestapt uit de Supersport 2. Ook hij heeft een andere auto gekocht en wil in de voorste regionen van de grootste klasse van de Supercar Challenge gaan meestrijden.

20190818 RL2 5471

Een andere verrassende nieuwe SS1-coureur is Henk Tappel. De sympathieke Assenaar had vorig seizoen in de Sport divisie net zoveel ups als downs. Hij won de race, of hij viel uit, andere uitslagen waren er niet. Door dat wisselende resultaat liep hij de titel in de Sport klasse mis. Komend seizoen gaat hij het de andere rijders in de Supersport 1 moeilijk maken, want dat hij een rappe coureur is wanneer het materieel niet faalt moge duidelijk zijn.
Koopman Racing tenslotte heeft ingeschreven met minimaal twee auto's. Wie deze auto's gaan besturen wordt binnenkort bekend gemaakt.

Kalender 2020 Supercar Challenge powered by Hankook
26 maart - Testdag* - Circuit Zandvoort
4-5 april - Voorjaarsraces* - Circuit Zandvoort (Zonder GT& Prototypes)
22-24 mei - Magny Cours Cups - Circuit Magny Cours (F)
19-21 juni - Spa Euro Races - Circuit Spa Francorchamps (B)
10-12 juli - Zolder Superprix* - Circuit Zolder (B)
7-9 augustus - Gamma Racing Day - TT Circuit Assen
2-4 oktober - Spa Racing Festival - Circuit Spa Francorchamps (B)
16-18 oktober - Hankook Finale Races* - TT Circuit Assen

* Door V-Max zelf georganiseerde evenementen.

Stuur voor meer informatie of een deelnameformulier voor de Supercar Challenge een e-mail naar: renata@supercarchallenge.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet