Racing Shows

Retro: Speed & Design 1999 - Hoog bezoek op de Autosport.nl-stand


23Rijbewijs voor Jeroen Bleekemolen

Jeroen Bleekemolen was een van de gastsprekers tijdens de persconferentie voorafgaande aan 'Speed & Design'. De jongste telg van de familie Bleekemolen is (zoals bekend) bezig met de Formule 3. "Ik rijd in 2000 in het Duits Formule 3 kampioenschap", aldus de net 18-jarige Jeroen. Hij heeft inmiddels al bij Van Amersfoort Racing getest; op korte termijn hoopt hij wereldkundig te kunnen maken bij welk team hij zijn handtekening heeft gezet.
Jeroen had ook nog een echte primeur. "Ik heb vorige week mijn rijbewijs gehaald", onthulde de scholier. Op de vraag of hij zich als een heer in het verkeer gedraagt, antwoordde hij veelbetekend: 'toen ik mijn rijbewijs net had, wel."

14Vele opties voor Duncan Huisman

Duncan Huisman wil in 2000 in de Porsche Super Cup uitkomen, dat is een publiek geheim. Huisman is op dit gebied positief. "Afgelopen weekeinde vond het grote Porsche feest plaats, daar heb ik twee buitengewoon interessante gesprekken gehad met evenzoveel teams in de Porsche Super Cup", aldus Duncan. "Volgende week ga ik opnieuw met deze teams praten."

Huisman gaat wellicht zowel de Porsche Super Cup als de Carrera Cup rijden. "Dat betekent dat ik twintig races in een seizoen rijd, dus dat betekent veel kilometers maken en ervaring opdoen", meent de coureur die afgelopen seizoen al enkele races in de Porsche Super Cup reed.

Of toch DTCC?
Duncan Huisman houdt de deur naar het Libertel DTCC wel open. "Het Libertel DTCC is een goede, competitieve klasse", zo meent hij. "In 1997 was ik weliswaar kampioen, maar ik wil graag nog eens laten zien dat dat geen toevalstreffer was."
Mocht Duncan wederom in het Libertel DTCC uitkomen, dan is het nog niet bekend bij welk team. "Het is op het moment de vraag, of er een BMW Dealer Team komt. Zo ja, dan is het de vraag met welk team ze in zee gaan." Overigens heeft hij het erg naar zijn zin bij JJ Motorsport. "Het is een goed team, met veel uitstraling. Helaas kregen we de auto niet competitief."
Naast het bovenstaande, heeft Huisman onder meer een gesprek gehad voor deelname aan het FIA GT. Met al deze opties, hoopt Duncan snel een overeenkomst met een team te kunnen sluiten. "Ik hoop dat ik 98% van mijn plannen tussen nu en drie weken rond heb."
Huismans seizoen begint overigens al in januari. Met zijn broer Patrick en nog twee rijders bestuurt hij een Porsche GT3 in de 24 uren van Daytona.

8Joost Koenders positief over DTCC-plannen Match Racing

Zoals bekend, zou Match Racing afgelopen seizoen deelnemen aan het Libertel DTCC met een Citroën Xsara Coupé. Joost Koenders, Citroën Saxo CUP-kampioen in 1998, zou de auto besturen. Zou,want budgettaire problemen leidden ertoe, dat het hele plan voor een jaar in de ijskast werd gezet. Achter de schermen werkten Match Racing en Joost echter wel hard aan het plan. Op de beurs 'Speed & Design' vertelde Joost op de stand van Fast Company, dat het team een flink stuk op de goede weg is. "De auto is nu voor 80% klaar. Zaken als de motor, de versnellingsbak en het uitlaatsysteem zijn klaar voor het seizoen 2000."

Hans van der Beek
Voor de preparatie van zaken als de motor en het motormanagementsysteem is Match Racing bij Hans van der Beek geweest. "Hans heeft veel contact met de rijders die in België met een Peugeot 306 uitkomen", aldus Koenders. "De Peugeot 306 komt qua motor en dergelijke overeen met onze Citroën Xsara." Het voordeel volgens Joost: Match Racing hoeft de auto niet van de grond af te ontwikkelen. "Er is al veel kennis. Een uitgebreide ontwikkelingsfase zoals we die met de BMW 320i E46 hebben gezien, zal ons bespaard blijven."
Match Racing en Joost Koenders zijn momenteel druk doende met het zoeken naar sponsors om de running costs van het volgende seizoen te dekken. "Onze daadwerkelijke deelname hangt af van het vinden van deze sponsors." Match Racing is ook bezig om enkele Citroëndealers in het project te interesseren.


state-of-art
Een fraaie stand van State of Art

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet