IndyCar

Indycar: Conor Daly in de kleuren van de USAF bij Ed Carpenter Racing

Evenals in het verleden heeft Conor Daly wederom sponsoring van de US Air Force. De Amerikaan rijdt komend seizoen naast Rinus Veekay met een prachtig kleurenschema.


2020 20 US Air Force Chevrolet 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's Ed Carpenter Racing

Conor Daly in de kleuren van de USAF bij Ed Carpenter Racing
Evenals in 2019 rijdt Conor Daly met bijna hetzelfde kleurenschema van de US Air Force. De inspiratie voor de No 20 US Air Force Chevrolet ligt bij het 5th Air Force die haar hoofdkwartier in het Japanse Yokota heeft. De oudste afdeling van de luchtmacht dat inmiddels daar al 75 jaar gelegerd is.Op de drie basis zijn 15.000 militairen en burgers gelegerd.

Het iconische tijgerhaai kleurenschema was vaak op de A-10 Thunderbolt en P40 Warhawk te zien. Elke locatie op de auto van Daly is gemarkeerd met klinknageldetails, een eerbetoon aan de P51 Mustang van het 39e Fighter Squardon, 35e Fighter Group en 5th Air Force . De bliksemschicht op het hek aan de achterkant van de vleugel is een knipoog naar de Air Force academie.

Het rood en wit op de No 20 US Air Force Chevrolet is een eerbetoon aan de oorsprong van de huidige bestrijdingsmogelijkheden en de dominantie van de VS op lucht en ruimtedomeinen.Daly en de Amerikaanse luchtmacht continueren hun partnership dat drie jaar geleden begon. Daly en het in Indianapolis gevestigde Ed Carpenter Racing werken samen om jonge volwassenen te inspireren en het bewustzijn over carrieremogelijkheden bij het leger te creëren.

Conor Daly: "Met de tijgerhaaientijden hebben we vorig jaar een vrij iconische en kenmerken kleurstelling gecreëerd beroemd van de A-10 en P-40. Ik ben superenthousiast om dat uiterlijk dit jaar voort te zetten. Vorig jaar was de auto al zo opvallend. En nu hebben we nog meer races om aan de mensen te laten zien. Wij gaan dit jaar een extreem sterk programma hebben we gaan voor deze ongelofelijk ogende auto een paar bekers verzamelen."

2020 20 US Air Force Chevrolet 3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet