Racing Shows

Racing Shows: Groeten uit Parijs van Rétromobile 2020

CorseeStradale autos 

Patrick van Glabeke bracht met zijn Corsa e Strada enkele GTs mee naar Parijs. Op een rij de Ferrari 360 GTC, Ferrari 430 GT2 en Ferrari 458 GT2.

CorseeStradale stuurtjes

Hier hoorden eigenlijk vier stuurtjes te staan. Een brutale dief nam echter het peperdure stuur van de Ferrari 488 GTE mee. Dit ondanks in groten getale aanwezig beveiliging op de Franse beurs. Van Glabeke liet zelf weten dat de waarde van het stuur hoger was dan dat van menig auto op de beurs.

AlfaRomeoSF

Van Ferrari is de stap naar Alfa Romeo snel gemaakt. In Parijs stonden meerdere Alfa Romeo modellen die ooit door Enzo Ferrari waren gebruikt in de racerij, waaronder deze Bimotore.

AlfaTipo33-3


Zeg je Alfa Romeo en sportscars dan denk je al snel aan de Tipo 33. Bij RM Sotheby's stond een Tipo 33/3 uit 1969 op de stand. Volgens de informatie van het veilinghuis is dit de auto waarmee Toine Hezemans in 1970 deelnam aan de Targa Florio. Lukas Hüni

AlfaTipo33TT3

De laatste fabrieks Alfa Romeo Tipo 33TT3 en ook de laatste fabrieksauto van Alfa Romeo op Le Mans. Dezelfde auto stond vorig jaar ook op Rétromobile, toen bij veilinghuis Girardo. Nu was de auto onderdeel van de door Lukas Hüni samengestelde Alfa Romeo tentoonstelling.

AlfaGTA1300Junior

Deze in 1970 afgeleverde Alfa Romeo GTA 1300 Junior moest in de Artcurial veiling tussen de € 180.000 en € 240.000 opleveren, maar werd voor zover bekend niet verkocht.

AlfaSZ

De Alfa Romeo Giulietta SZ Coda Tronca welke in 1963 deelnam aan de 24 Uur van Le Mans, maar werd gediskwalificeerd wegens een overtreding van het wedstrijdreglement.

AlfaGiuliaTZ

En met deze fraaie Alfa Romeo Giula TZ sluiten we het Alfa Romeo deel af.

MaseratiBarchetta

Maserati en autosport blijft de afgelopen 30 jaar een apart verhaal wat bijna nooit goed afloopt. Van deze Maserati Barchetta werden er nog geen 20 gebouwd. Jan Lammers reed er ooit nog mee op Zandvoort.

MaseratiMC12

De Maserati MC12 werd wel een succes, hoewel velen hadden gehoopt deze auto ooit op Le Mans te zien strijden. Bij Girardo stond een van de 12 MC12 Versione Corsas die werden gebouwd na de overwinning in de 24 Uur van Spa in 2005.

MASERATITIPOA6GCS

Bij de bezoekers van de Mille Miglia een bekende verschijning, deze Maserati Tipo A6GCS/53. In de jaren 80 van de vorige eeuw in Nederland gerestaureerd en daarna al zeker 15 keer deelgenomen aan het Italiaanse evenement - in 1986 met Sir Stirling Moss.

LanciaDelta

FCA Heritage toonde deze Lancia Delta. Dit omdat men in Italië de bumpers van de legendarische Delta HF Integrale opnieuw in productie heeft genomen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet