Diversen

Div: Haillie Deegan maakt indruk bij Daytona debuut in ARCA Lucas Oil 200

De Speedweeks op Daytona zijn zaterdag begonnen met de trainingen voor de Daytona 500 volgend weekend maar ook met de traditionele openingswedstrijd van de ARCA Mernards Series. Michael Self schreef op zaterdagavond voor de tweede maal in drie jaar de Lucas Oil 200 op zijn naam. De Venturini-rijder domineerde met zijn Toyota vanaf pole eigenlijk de wedstrijd. De ogen van de insiders waren allemaal gericht op Haillie Deegan, de jonge Amerikaanse die voor dit seizoen Ford boven Toyota verkoos. Zij reed constant in de kopgroep en eindigde bij haar debuut op Daytona als tweede.

2020 Deegan
De 18 jarige Haillie Deegan eindigde direct bij haar debuut op Daytona als tweede. Insiders voorspellen haar een grote toekomst in de NASCAR wereld.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ARCA Racing 

Haillie Deegan maakt indruk bij Daytona debuut
Voor het team van Venturini Motorsports betekende het de derde achtereenvolgende overwinning tijdens de Lucas Oil 200. In 2018 won Self en afgelopen jaar pakte Harrison Burton de zege.Michael Self: "De tweede overwinning hier smaakt net zo zoet als de eerste. Het is natuurlijk geen geheim dat het altijd bijzonder is om naar Daytona te komen en om dit met dit team te doen maakt het bijzonder. Een prachtige dag voor ons maar ook een beetje surrealistisch

De ogen van alle insiders waren gericht op het debuut van Haillie Deegan die het met haar DGR Crossley Ford als tweede achter Self eindigde. Daarmee behaalde zij meteen haar beste resultaat in de ARCA Menards Series. Dat haar concurrenten met Haillie rekening moeten houden werd in de 50e ronde duidelijk toen zij iets van haar lijn afging en Chuck Hiers een duwtje gaf. Hiers maakte hardhandig met de muur kennis. Deegan kon zonder problemen haar weg vervolgen.

Haillie Deegan: "Het enige dat ik wilde doen was aan de finish komen. Mijn doel was een Top 3-5 resultaat maar dit voelt al als een overwinning voor mij. Met die tweede plek was ik meer dan tevreden. Ik was dan ook niet van plan om iets tegen Michael Self te ondernemen. Het is een lang seizoen en ik moet elke week tegen deze jongens racen. Het is toch maar beter om op goede voet met ze te blijven.Overigens reden er nog twee dames in de Lucas 250 mee. Nl. de Canadese Dominique van Wieringen en Natalie Decker. Met een 25e en een 26e plek waren zij niet in "the same league" als Deegan.


2020 Self Michael Self won de wedstrijd maar voor hem was er duidelijk minder aandacht.

Uitslag Lucas 250
1. Michael Self Toyota 80 ronden
2. Haillie Deegan Ford 80 ronden
3. Drew Dollar Toyota 80 ronden
4. Sean Corr Chevrolet 80 ronden
5. Thad Moffitt Ford 80 ronden
6. Jason White Chevrolet 80 ronden
7. Riley Herbst Toyota 80 ronden
8. Willie Mullins Ford 80 ronden
9. Bret Holmes Chevrolet 80 ronden
10. Scott Melton Ford 80 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet