Racing Shows

Racing Shows: Kever Transformaties in Autoworld

Naar goede gewoonte zet Autoworld gedurende de hele maand februari een bepaald aspect van de Kever in de kijker. Dit jaar richt het museum de spotlights op auto's die op een opvallende manier zijn getransformeerd. Want het klassieke Kever-chassis is een echte bron van inspiratie voor creatieve fans, die het autootje zelf hebben omgetoverd tot originele vrijetijds- en sportwagens.Tot 15 maart stelt Autoworld een 15-tal van deze transformaties ten toon op de drie hiervoor voorziene podia van het Autoworld-museum.


2020 Autoworld 1

Aangeleverd bericht. Foto's PR

Herinnert u zich de Formule V nog, waar talloze doorgewinterde racepiloten ooit hun strepen mee hebben verdiend? En de Fun Cups die elk jaar 25 uur lang over het circuit van Spa-Francorchamps raasden?By the way..., heb je recent ook geen Porsche GT3 gezien in de kleuren van N ° 53 "Herbie"?

De buggy's Apal en Riter die als kit werden verkocht om ze op het goedkope chassis van een oude wagen te monteren, waren zo'n vijftig jaar geleden ook razend populair in ons land, maar herinnert u zich dat Apal een Coupé (1963) en een Speedster (1971) produceerde, ook op Kever-chassis? We hebben zelfs een originele Cox Rat Rod uit 1958 teruggevonden en een 4-deurs, nl. de Taxi Rometsch.

Vanuit de periode van de 2e Wereldoorlog zullen een Schwimmwagen en een Kübelwagen te zien zijn.Ook de Combi's mochten niet aan deze expo ontbreken... Autoworld presenteert onder meer een spectaculaire uitgebreide T1 Limousine met niet minder dan ... 8 vensters aan elke kant!Deze kleine tentoonstelling, rijk aan ontdekkingen rond de charmante kever, is zeker een bezoekje waard!

LOVE BUGS PARADE
ZONDAG 16 FEBRUARI 2020 IN AUTOWORLD

Het Hoogtepunt van de maand februari, is zonder twijfel de 12 de editie van de Love Bugs Parade op zondag 16 februari, met uiteraard een knipoog naar Valentijnsdag, het feest van de geliefden... en van de kever.

Bijna driehonderd Kevertjes, Beetle en VW Busjes zijn reeds ingeschreven. Ze worden verwacht op zondag 16 februari vanaf 11u op de Esplanade voor het Autoworld museum. Er zullen modellen van elk tijdperk aanwezig zijn (de oudste ingeschreven Kever is gebouwd in 1953!) ... en in elke denkbare kleur.

Om 14 uur klinkt het startschot! Op dat moment vertrekt de Love Bugs Parade in een vrolijke chaos van toeters en vreugdekreten. Het parcours van de Kevers loopt over de grote Brusselse boulevards (Louis Schmidt, Général Jacques) tot aan het Ter Kamerenbos. Van daaruit keert de parade terug via de Franklin Rooseveltlaan en de Vorstlaan, met een omweg langs het Africa Museum in Tervuren en de statige Tervurenlaan. Tussen 15 en 15.30 uur komen de wagens terug aan bij Autoworld.


Het is een buitengewoon leuk feest dat al 12 jaar voor het museum plaatsvindt. Een dag vol vrijheid, muziek en de typische gezelligheid die je met deze kleine auto associeert.Van 11 tot 14 uur zijn alle bezoekers van harte welkom om mee te genieten van de vrolijke vintage sfeer voor het museum. (*)

(*) Opgelet: de Esplanade in het Jubelpark is alleen toegankelijk voor de ingeschreven Volkswagen Kevers, Beetles en Combi's. Andere voertuigen dienen geparkeerd te worden in de straten rond het park.

2020 Autoworld 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet