IndyCar

Indycar: Scott McLaughlin maakt Indycar debuut op roadcourse Indy

Regerend Supercar kampioen Scott McLaughlin maakt dit jaar definitief zijn Indycar debuut op de roadcourse van Indianapolis. Team Penske maakte eerder dit jaarbekend. Na een succesvolle test op Sebring enkele weken geleden heeft men bij Team Penske definitief de knoop doorgehakt.

Scott McLaughlin
Vanuit de Supercars naar de Indycars. Ongelofelijk. Roger Penske moet wel veel in de winnaar van de Bathurst 1000 zien.

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske

Scott McLaughlin maakt Indycar debuut op roadcourse Indy
Vanuit de toerwagens richting Indycar. Een nogal vreemde carriere move. Maar in het verleden maakte ook bijv. Giancarlo Fisichella vanuit de DTM een succesvolle overstap naar de F1.

Enkele weken geleden liet McLaughlin al bij een eerste test op Sebring veel indruk achter. Opvallend genoeg was hij nauwelijks langzamer dan Oliver Askew, de regerende Indy Lights kampioen. Scott McLaughlin: " Dit is natuurlijk een geweldige kans om op één van de meest historische circuits tegen een aantal van de beste eenzittercoureurs ter wereld te mogen racen. Ik ben enthousiast over de uitdaging om voor de derde maal het Supercar kampioenschap te winnen en het Shell V Power Racing Team aan de leiding te houden. Ik kijk met spanning uit naar deze nieuwe mogelijkheid."

"Voor een coureur is het een droom om in een Indycar te mogen racen. Met de ervaring die ik tijdens de test op Sebring vergaarde weet ik iets meer over wat ik kan verwachten als ik op COTA weer terug in de auto stap. Als ik in de auto zit wil ik zoveel mogelijk leren zodat ik optimaal gebruik kan maken van de gelegenheid om tijdens de GP van Indianapolis met het team te racen."Teameigenaar Roger Penske is ervan overtuigd dat Scott bij zijn deelname op Indianapolis tegen de vaste coureurs uit de serie indruk zal maken.

Roger Penske: "Scott heeft de afgelopen drie seizoenen met DJR Team Penske enorm veel succes gehad in de Supercars. Wij geloven dat zijn talent en drive achter het stuur van een Indyauto tot zijn recht zullen komen. Het blijft interessant om te zien hoe hij zich ontwikkelt terwijl we hem op zijn eerste wedstrijd in Indianapolis voorbereiden. We weten dat Scott hard zal werken om zich elke ronde te verbeteren en dat hij Team Penske goed zal vertegenwoordigen als hij gewend raakt aan de Indycarserie. "

2019 McLaughlin winnaar Gaat Scott in de toekomst in de VS ook in de hekken klimmen?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet