TCR Series

WTCR: Kalenderwijziging FIA WTCR: Marrakesj eraf, Salzburgring erop

200205 Sbg
De Salzburgring heeft met het FIA WTCR na een aantal jaren weer een internationale serie

De promotor van het FIA WTCR heeft bekendgemaakt dat de voor 4 en 5 april geplande races op het Moulay el Hassan-circuit in Marrakesj geen doorgang vinden. In plaats daarvan zal er een ronde van het mondiale TCR-kampioenschap gehouden worden op de Salzburgring, en wel op 25 en 26 juli. Dit evenement valt daarmee samen met de Total 24 Hours of Spa.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer

Na de aankondiging van Sébastien Loeb Racing dat het dit jaar niet meer in het FIA WTCR van de partij zou zijn, tekende het zich ook af dat Mehdi Bennani niet meer in de serie zou rijden. Daarmee verviel ook de belangrijkste drijfveer achter de Marokkaanse ronde van het WTCR en zo komt er na tien jaar een einde aan de mondiale toerwagencompetitie in Marrakesj. De Formule E-race op 28 maart staat nog wel gewoon op de kalender.

200205 WTCR Salzburg 2014
In 2014 reed het WTCC (hier Tom Coronel) voor het laatst in Salzburg

De terugkeer van een internationale toerwagenklasse is daarentegen goed nieuws voor de Salzburgring, die vorig jaar het 50-jarig bestaan vierde. In het verleden was het circuit in de Nesselgraben, vlakbij de Mozartstad, veelvuldig gastheer voor ETCC- en WTCC-races. Het meest recent was het optreden van het WTCC in de zomer van 2014. In Salzburg streeft men al een tijdlang naar de terugkeer van de DTM, die er in 1988 voor het laatst racete (het beruchte evenement waar drie keer werd gestart en net zo vaak met de rode vlag moest worden afgebroken). Dat staat ook officieel als doelstelling omschreven in het boek dat vorig jaar ter gelegenheid van het circuitjubileum verscheen. Met het WTCR heeft het circuit na een aantal jaren weer een aansprekende serie in huis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet