IndyCar

Indycar: Part time programma voor Sebastien Bourdais en Delton Kellett bij A.J. Foyt Racing

Naast Tony Kanaan zullen Sebastien Bourdais en Delton Kellett bij het team van A.J. Foyt Racing eveneens een part time programma afwerken. De 41-jarige Bourdais die dit jaar overigens met een JDC Cadillac in het Weather Sports Car kampioenschap uitkomt zal dit jaar op vier roadcourses uitkomen. Naast Bourdais en Kanaan heeft men bij A.J. Foyt Racing ook nog de Amerikaan Delton Kellett gecontracteerd.

Bourdais
Ook de dagen van Bourdais in de eenzitterwereld lijken geteld.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Part time programma voor Sebastien Bourdais en Delton Kellett bij A.J. Foyt Racing
In 2019 kende Bourdais bij het team van Vasser Sullivan with Dale Coyne Racing nog maar weinig succes. Hoewel de Fransman in de eindstand van het kampioenschap voor zijn jongere teamgenoot Santino Ferrucci eindigde was deze duidelijk de snellere man.

Bourdais zal dit jaar in de drie openingsraces op St. Petersburg, Barber Motorsports Park en Long Beach uitkomen. Vervolgens komt de voormalige Champcar nog eenmaal op Portland voor het team uit. Zoals bekend is de Amerikaan Charlie Kimball de vaste rijder van het team.

Delton Kellett is eigenlijk een onbeschreven blad waarvan men weinig moet verwachten. Hij begon in 2012 in het Amerikaanse US F2000 kampioenschap zonder ooit in de Top 5 te rijden. Daarna volgden twee seizoenen in de Pro Mazda series en de Indy Lights. In vier seizoenen Indy Lights is Kellett er nimmer in geslaagd om echt succes te behalen.Slechts zes podiums waren het resultaat.Het programma van Kellett omvat twee wedstrijden in Detroit. Daarnaast komt hij op Cota, Road America, Toronto en Mid Ohio uit.

Ook zal de Amerikaan zich met een derde auto proberen te kwalificeren voor de 500 mijl van Indianapolis. Ook tijdens de GP van Indianapolis op de roadcourse zal Kellett voor het team van A.J. Foyt uitkomen.Naast drie part time rijders is Charlie Kimball de enige vaste rijder bij het team van A.J. Foyt. Een weinig ideale situatie natuurlijk nadat het team eind vorig jaar hoofdsponsor ABC verloor.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet