Formula E

Formule E: FIA geeft eerste beelden Gen2 Evo versie vrij

De FIA heeft vandaag de eerste beelden van de Gen2 Evo voor het seizoen 2020/2021 vrij gegeven. Deze auto zal zijn debuut maken in het ABB FIA Wereldkampioenschap.

gen2 evo download 2


Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E

FIA geeft eerste beelden Gen2 Evo versie vrij
Voorafgaande aan het volgende seizoen heeft de FIA vandaag de eerste beelden van de Gen2 Evo vrijgegeven. Bij het nieuwe model zijn structurele veranderingen aan de voorvleugel, de rugvin en het kleurenschema aangebracht.

Om voor een verse nieuwe look te zorgen zijn de modificaties halverwege de vierjarige cyclus van het Gen2 tijdperk aangebracht. De auto blijft met 18 inch Michelin All Weather Spot banden uitgerust. Deze banden zijn zowel voor droge als natte weersomstandigheden geschikt.

gen2 evo download 3

De State of the Art CGI beelden tonen het identieke chassis en bodypanelen die elk team in het zevende seizoen zal gebruiken. De teams blijven vrij om hun eigen elektrische componenten en aandrijflijnen te ontwikkelen.Tijdens de Geneva International Motorshow zal de auto op de FIA stand op 3 maart a.s. officieel onthuld worden.

FIA President Jean Todt: " Het ABB FIA kampioenschap bevind zich pas in het zesde seizoen maar de technologie erin heeft inmiddels al een lange weg afgelegd en kan alle weggebruikers ten goede komen. Ik ben verheugd dat we naar de overgang van WK status een verdere evolutie van de Gen2 auto met een opwindende nieuwe look zien. Deze progressieve aanpak heeft bijgedragen tot een uitbreiding van de competitiviteit op de grid van een kampioenschap dat steeds sterker wordt en in de toekomst bovendien de weg effent voor een duurzame stedelijke mobiliteit."

gen2 evo download 1

Alejandro Agag: " De Gen2 onderscheidt zich al als één van de meest opvallende auto's op de baan en net zoals de naam al aangeeft is de Gen2 Evo een andere evolutie van het onderscheidende ontwerp. Net zoals bij de Gen1 auto heeft de Gen2 Evo een gereviseerde carrosserie gekregen zodat het er wat strakker en wendbaarder uitziet. Deze auto zal voor altijd de geschiedenisboeken ingaan als de eerste uitdaging voor het ABB FIA Wereldkampioenschap. Hierbij wil Jean Todt en zijn team bedanken om deze Evolutie vorm te geven. Het futuristische ontwerp toont de Formule E opnieuw als een categorie voor innovatie in zowel technische vooruitgang als uiterlijk."

gen2 evo download 4

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet