IndyCar

Indycar: Honda Veto voor Alonso bij Andretti Autosport. Kyle Busch in 2021 bij Ed Carpenter Racing?

Vanmiddag barstte er in Amerika een bom. Honda heeft haar veto uitgesproken voor Fernando Alonso bij Andretti Autosport voor de Indy 500 dit jaar. Bij Honda wenst voor de 104e editie niet met de Spanjaard in zee te gaan terwijl men bij Andretti al het nodige sponsorpakket gereed heeft. Ed Carpenter heeft deze week interesse getoond voor een deelname van Kyle Busch aan de 105e editie van de Indy 500.

Fernando Alonso
Wat??? Geen Andretti Honda deal? Toyota-coureurs niet welkom dus......

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Honda Veto voor Alonso bij Andretti Autosport. Kyle Busch in 2021 bij Ed Carpenter Racing?
De kansen dat Fernando Alonso dit jaar aan de Indy 500 deelneemt zijn aanmerkelijk geslonken nu Honda voor de deal tussen Andretti Autosport en de Spanjaard haar veto heeft uitgesproken. Het Amerikaanse Honda Performance Development moest voor deze deal toestemming van het hoofdkwartier in Tokyo vragen. Met zijn Toyota deelnames aan het FIA WEC en Dakar was men bij Honda weinig gecharmeerd. En ook bepaalde uitlatingen uit het verleden lagen kennelijk nogal gevoelig.

Aangezien het sponsorpakket bij Andretti Autosport voor de Indy 500 bijna rond is, gaat het dringen worden voor het fel begeerde zitje. De Canadees James Hinchcliffe heeft ook een flink aantal Honda connecties achter zich staan en ook de Brit Stefan Wilson schijnt over de nodige partners te beschikken. Bij de Chevy Teams lijkt Alonso voorlopig maar weinig kans te hebben.

2020 Kurt  Busch Indrukwekkende Indy 500 van Kurt Busch in 2014 bij Andretti Autosport. Stapt broer Kyle in zijn sporen?

Ed Carpenter Racing concentreert zich dit jaar met drie auto's op de Indy 500 en zal geen vierde auto inzetten. Wel liet Ed Carpenter afgelopen week doorschemeren dat hij voor 2021 in NASCAR kampioen Kyle Busch geïnteresseerd is. Busch deed het uitstekend in 24U Daytona afgelopen weekend en was zo enthousiast dat hij voor de toekomst wel belangstelling voor een deelname aan de 24U van Le Mans schijnt te hebben.

Voor dit jaar komt een deelname van Busch aan de Indy 500 niet aanmerking maar voor 2021 sluiten beide partijen een samenwerking op dit terrein niet uit.Kyle Busch liet doorschemeren zeker geïnteresseerd te zijn. In 2014 stapte zijn broer Kurt Busch, zonder enige eenzitterervaring overigens, in bij Andretti Autosport en beëindigde zijn allereerste Indy deelname als zesde en was daarmee tevens de beste rookie dat jaar!! Ook reed Busch nog diezelfde dag de Coca Cola 600 op Charlotte waar hij jammer genoeg uitviel. Wegens het missen van de rijdersbriefing moest Busch wel achteraan starten.

2020 Kyle Busch
Kyle Busch. In 2021 bij Ed Carpenter Racing voor de Indy 500? De kans is groot dat dit gaat gebeuren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet