DTM

DTM: Audi-fabriekskader voor 2020 ongewijzigd, eerste zege doel voor Frijns

200131 DTM Audi rijders
De zes coureurs die ook in 2020 voor Audi in de DTM rijden, vlnr Rockenfeller, Frijns, Rast, Green, Müller en Duval

Al bij herhaling viel er vanuit het Audi-kamp te horen dat er weinig verrassingen zouden zijn ten aanzien van het DTM-rijderskader voor het komende seizoen, en zo werden vandaag dan ook dezelfde zes fabrieksrijders bevestigd die ook het afgelopen jaar al voor het merk met de vier ringen in actie kwamen in de DTM. Vanuit Nederlands perspectief betekent dat ook het derde DTM-seizoen voor Robin Frijns. Verder lijkt er ook bij BMW sprake van wat ontwikkeling op het DTM-front.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Frijns vormt opnieuw een duo met de Zwitser Nico Müller bij het team Abt Sportsline. De Maastrichtenaar heeft inmiddels al de nodige podiumplaatsen op zijn naam staan, dus het is niet meer dan logisch dat voor het komende seizoen zijn eerste overwinning het doel is. Wellicht helpt het dat het seizoen voor Frijns begint met een thuiswedstrijd: het eerste raceweekeinde vindt op 25 en 26 april plaats op het circuit van Zolder in België. De Nederlandse DTM-ronde is op 5 en 6 september op het TT-Circuit in Assen.

Kopman in het Audi-kamp is uiteraard titelverdediger René Rast, die opnieuw samen met de Brit Jamie Green voor het Rosberg-team in actie komt. Beide rijders staan op 17 overwinningen, met het niet onbelangrijke verschil dat Rast die in drie seizoenen bij elkaar reed, terwijl Green aan de vooravond van zijn 16e DTM-seizoen staat... Het derde team in de Audi-gelederen is de Phoenix-renstal, waarvoor wederom de Duitser Mike Rockenfeller, vorig jaar een van de twee racewinnaars in Assen, en de Fransman Loïc Duval aan de start verschijnen.

Het Belgische WRT zet voor het tweede jaar op rij twee Audi's op klantenbasis in de DTM in. Hier zijn oud-Indycar-coureur Ed Jones uit de Verenigde Arabische Emiraten en de jonge Zwitser Fabio Scherer de rijders. Het leek er lange tijd op dat Audi de Zuid-Afrikaan Jonathan Aberdein, die vorig jaar in zijn eerste DTM-seizoen bij WRT uitstekend presteerde, ook wilde vastleggen, ondermeer als reserverijder. Volgens meerdere bronnen gaat Aberdein echter de nog vacante positie bij BMW invullen, terwijl Robert Kubica dan met geld van zijn sponsor Orlen een BMW-privéteam financiert.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet