IndyCar

Indycar: Indy 500 winnaar Simon Pagenaud drinkt zich een nieuwe houding in na onthulling 2020 ticket

Een trotse dag vandaag voor Indy 500 winnaar Simon Pagenaud. Hij mocht het 2020 ticket met zijn beeltenis onthullen. Tegenwoordig een traditioneel moment voor de Indy 500 winnaar.


Norman Pagenaud

Tekst Willem J. Staat
Foto's IMS/Indycar

Indy 500 winnaar Simon Pagenaud drinkt zich een nieuwe houding in na onthulling 2020 ticket
Toen Simon Pagenaud vanmiddag het ticket voor de 104e edite van de Indy 500 onthulde, gepresenteerd door Gainbridge, genoot hij van een moment dat het hoogtepunt in zijn carriere en éen van de grootste herinneringen in zijn leven.

Het ticket bevat een profielfoto van Pagenaud die na het behalen van zijn eerste overwinning in "The Greatest Spectacle of Racing" op 26 mei 2019 triomfantelijk de fles traditionele melk dringt.

Dit beeld betekende ook het begin van een persoonlijke transformatie voor Pagenaud. Hij is een andere persoon dan degene die drie uur eerder in de Menards Team Penske Chevrolet instapte.

Pagenaud: "Ik denk dat ik een nieuw persoon ben. Als je me eerder kende, denk ik dat je het kunt zien. Ik ben erg opgelucht maar ook enthousiast en erg gemotiveerd om nog verder vooruit te gaan. Ik wens nog meer te winnen dan voorheen. Het is ongelofelijk, nu ik alle tradities, de cultuur ken. Zelfs beter dan voorheen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer wil winnen."

Norman Pagenaud 2

Op zondag 24 mei a.s.krijgt Pagenaud weer die kans. Het ticket met het iconische beeld van IMS fotograaf Chris Owens zal binnenkort naar fans in 50 Amerikaanse Staten en 50 landen worden gemaild.Het Indy 500 ticket is één van de meeste begeerde aandenkens in de sport en is op dik papier met ter plaatse verhoogde MVP coating en goudfolie gedrukt.In aanwezigheid van Mark Miles en IMS President Douglas J. Boles werd het 2020 ticket tijdens een ceremonie op de Indianpolis City Markt onthuld.

Simon Pagenaud: " Dit moment waarop ik de fles melk dronk is het moment waarop ik besefte dat het gebeurde. Het is een mooi moment voor mij. En ik wist niet dat het DE FOTO was. Dus het is best cool om dit nu te zien en te beseffen dat het is gebeurd. Mensen zagen dat het een heel speciaal moment voor mij was.

De onthullingsceremonie bevatte ook een speciaal geschenk voor Norman, de geliefde Jack Russell Terrier, eigendom van Simon en zijn vrouw Hailey. Norman een constante metgezel van de Pagenauds veroverde de harten van duizenden fans wereldwijd toen hij in winner's circle van vreugde blafte en kwispelde. Dus werd het een speciaal kaartje met een shot van Norman blaffend naast de feestende Pagenaud in Winner's Circle.

Het speciale ticket voor Norman herinnerde Pagenaud ook aan zijn streven naar een tweede Indy 500 overwinning in mei. Het Jack Russell ras vindt zijn oorsprong in de Engelse Vossenjacht.Simon Pagenaud: "Ik ben een beetje zoals mijn Jack Russell. Als ik mijn prooi heb, geef ik nooit op."

2020 Indy City Markt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet