GT

IGTC: Olivier Hart met Garage 59-Aston Martin naar 12H Bathurst

200124 Garage 59 Aston
Olivier Hart start met een Aston Martin van het Garage 59-team.

We waren al op de hoogte van de deelname van Yelmer Buurman bij Mercedes en Renger van der Zande met Honda, en we gaan ervan uit dat we ook Nicky Catsburg wel weer met een BMW zullen zien, volgende week tijdens de Liqui Moly Bathurst 12 Hour als seizoensstart van de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli. De aankondiging van Olivier Hart als rijder in een Aston Martin van het Britse team Garage 59 komt daarentegen een stuk onverwachter. Hart is natuurlijk met name bekend vanuit de historische racerij, al dan niet samen met vader David. Hij liet echter ook al meerdere malen zien, dat hij ook met modern materieel uitstekend uit de voeten kan.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Het Garage 59-team van Andrew Kirkaldy werd ooit opgezet als semi-fabrieksteam voor McLaren in de GT3-racerij, maar maakte na de herstructurering van de GT-activiteiten bij McLaren – en het vertrek van Kirkaldy bij dat merk – de overstap naar Aston Martin. Voor dit seizoen staat de deelname aan de Intercontinental GT Challenge met een Vantage GT3 voor coureurs Alexander West, Chris Goodwin en Côme Ledogar op het programma. Deze rijders komen uit met het nummer 188. Daarnaast heeft het team in Bathurst onder het startnummer 159 een extra auto in de Silver Cup ingeschreven, het klassement voor rijders onder de 25. Hier bestaat de rijdersbezetting uit Olivier Hart, Andrew Watson en Roman De Angelis.

Watson kent de baan in Bathurst al, hij racete er in 2016. Voor Hart en De Angelis wordt Bathurst een nieuwe ervaring. De Amerikaan kwam vorig jaar uit in de Porsche Carrera Cup Challenges in Canada en de Verenigde Staten, die hij beide als kampioen afsloot. Dit seizoen komt hij in actie voor het Heart of Racing-Aston Martin-team in de GTD-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Dat betekent dat De Angelis een van de rijders is die na de Rolex 24 van dit weekeinde vanuit Daytona naar Bathurst reist. Olivier Hart kan ter plekke rekenen op de begeleiding van Nicky Pastorelli.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet