Sportscars

Sportscars: Team Jeroen Bleekemolen moet nu al op zoek naar nieuwe Porsche na trainingscrash Daytona (UPD: Bleekemolen: "Waarschijnlijk over")

200123 IMSA Porsche Black Swan
Toen was hij nog heel: Black Swan-Porsche tijdens de eerste vrije training in Daytona

Vrije trainingen brengen het Black Swan-team blijkbaar geen geluk: nadat teameigenaar Tim Pappas vorig jaar in de eerste vrije training in Bathurst de Porsche 911 GT3 R van het team volledig afschreef en zelf daarbij de nodige blessures opliep, was het in de eerste vrije training voor de Rolex 24 at Daytona Trenton Estep die op een vochtige baan de controle over de auto verloor en de Porsche bij het aanremmen van de eerste bocht in de pitmuur zette. Estep deelt in Daytona de auto met Jeroen Bleekemolen, Tim Pappas en Porsche-fabrieksrijder Sven Müller. Ook ditmaal is het chassis zodanig beschadigd, dat het team op zoek moet naar een andere auto. Het IMSA-reglement schrijft voor dat in geval van een chassiswissel de aandrijflijn (motor en versnellingsbak) van de oorspronkelijke auto gebruikt moeten worden, wat mogelijk zou zijn omdat die bij de crash niet beschadigd raakten. Een uitgebreide voorbeschouwing op de Rolex 24 At Daytona volgt morgen op deze site.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Porsche AG

UPD 21.30 uur: We ontvingen een korte reactie van Jeroen Bleekemolen vanuit Daytona, die meldt: "Een nieuwe gaat denk ik niet meer lukken helaas." Dat zou betekenen dat het weekeinde voor onze landgenoot en zijn team nu al over is. Althans, voor wat betreft de Rolex 24 at Daytona, want hij rijdt ook nog met de Riley-Mercedes-AMG GT4 in de vier-uursrace voor de IMSA Michelin Pilot Challenge op vrijdag. In die klasse reed Bleekemolen in de eerste vrije training de snelste tijd. Zijn teamgenoot James Cox nam de kwalificatie voor zijn rekening, waarin hij als 15e eindigde. De best geklasseerde Nederlander in de startopstelling voor de 'BMW Endurance Challenge at Daytona' is Indy Dontje, wiens teamgenoot Russell Ward in de Winward Racing-Mercedes de derde tijd reed. De pole-position was voor Kuno Wittmer in de AWA-McLaren. Beitske Visser is met twee Amerikanen ingeschreven op een BMW M4 GT4 van Fast Track Racing, maar dit was de enige auto die tijdens de kwalificatie geen geklokte ronde reed.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet