Diversen

Win met de MP Motorsport Competitie een compleet raceseizoen

MAC GP SR-4718


Het is voor velen een droom die onbereikbaar lijkt: professioneel autocoureur worden in de formuleauto's of de toerwagens. MP Motorsport, het grootste raceteam van Nederland, gaat daar verandering in brengen. Met de MP Motorsport Competitie, een talentenwedstrijd die iedereen van 7 tot 60 jaar de kans geeft om die eerste belangrijke stap te zetten op weg naar een carrière in de autosport. De hoofdprijzen: een heel seizoen in de Formule 4 of de Ford Fiesta Sprint Cup of een jaar lang clubwedstrijden op de kartbaan van Strijen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


ABU FR SR-4073


Talentenwedstrijd geeft iedereen de kans om autocoureur te worden
Het concept van de MP Motorsport Competitie is verrassend eenvoudig: alle deelnemers betalen met hun inschrijfgeld elk een fractie van wat er nodig is om de winnaars een heel seizoen te laten racen of karten. Dankzij deze slimme opzet kan iedereen zijn eerste stappen in de autosport zetten. Als je maar snel genoeg bent!
Vier leeftijdscategorieën met elk 100 deelnemers

Aan de MP Motorsport Competitie nemen in vier leeftijdscategorieën steeds 100 deelnemers mee. De eerste ronde van de talentenwedstrijd is voor elke leeftijdscategorie een competitie in de racesimulator. Daarna volgen twee ronden op de kartbaan. De winnaars van de jonge leeftijdscategorieën zijn na de kartrondes bekend.

MP competition-6020 flare


Maar liefst tien deelnemers tot 11 jaar en vijf deelnemers tot 16 jaar winnen een kart, racekleding en een seizoen clubwedstrijden op de kartbaan van Strijen.

BUD GP DL-7968

Kans op heel seizoen in Formule 4 of Ford Fiesta Sprint Cup
De deelnemers vanaf 16 jaar gaan daarna door voor hun racelicentie en de finalerondes in een raceauto uit de Ford Fiesta Sprint Cup. De deelnemers van 16 tot 20 jaar maken kans op een heel seizoen met MP Motorsport in het Spaans Formule 4-kampioenschap, de belangrijke eerste stap op weg naar de Formule 1. Deelnemers die ouder zijn dan 20 jaar (en/of langer dan 1.85m) kunnen een jaar lang in de Ford Fiesta Sprint Cup met Bas Koeten Racing winnen. Daarmee kan ook een oudere winnaar die mooie droom waarmaken.


MP competition-5749


Bedacht door het team dat vele talenten hun eerste racekilometers gunde

"Wij hebben vele talenten hun eerste racekilometers gegeven", aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "Die kans gunnen wij graag aan iedereen in Nederland en België. Wie weet welk onbekend racetalent er schuilgaat in de Benelux! Maar racen is duur, dus hoe krijg je daarvoor genoeg budget bij elkaar? Met de MP Motorsport Competitie hebben we een slimme oplossing gevonden: iedereen betaalt een klein stukje, waarvan je als winnaar volledig profiteert."

illustratie wat is MP Motorsport competitie ladder

MP Motorsport biedt de complete talentenladder naar de Formule 1
Talenten kweken is hét doel van het grootste autosportteam van Nederland. MP Motorsport heeft daarvoor teams in de Formule 2, Formule 3, Formule Renault en Formule 4 – het team uit Westmaas heeft kortom de complete talentenladder naar de Formule 1 in huis. MP Motorsport werkt daarin regelmatig samen met het juniorprogramma van Red Bull en met de Renault Sport Academy, het juniorteam van het F1-team van Renault. Afgelopen november zegevierde MP Motorsport nog met Richard Verschoor in de fameuze Formule 3-race door de straten van Macau.

Open voor iedereen van 7 tot 60 jaar
Iedereen uit Nederland en België zonder racelicentie mag zich inschrijven voor de MP Motorsport Competitie. De minimumleeftijd is 7 jaar, de competitie accepteert deelnemers tot en met 60 jaar. Deelname kost 5000 euro exclusief btw. De inschrijving sluit op 6 april 2020.

De toegankelijkste manier om met autosport te beginnen
"Echt iedereen mag meedoen: jongens en meisjes, mannen en vrouwen, van 7 jaar jong tot 60 jaar oud. Dat is het leuke van de MP Motorsport Competitie", zegt mede-organisator Daniël de Jong, die ooit met MP Motorsport tot de Formule 2 reikte en deze maand nog de GT3-Am-klasse in de 24 Uur van Dubai won. "Voor een relatief overzichtelijk bedrag heb je uitzicht op een volledig betaald raceseizoen in de autosport. Begin een crowdfunding-actie, ga met de pet rond bij familie en vrienden, trek sponsors over de streep. Een toegankelijkere manier om met de autosport te beginnen is er niet!"

MP competition-5732


Meer informatie

Alle informatie over de MP Motorsport Competitie is te vinden op www.mpmotorsportcompetitie.nl. MP Motorsport werkt voor de competitie samen met Bas Koeten Racing, BirelART Karts en de Skelterclub Hoekse Waard (SKW).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet