V8 Supercars

V8 Supercars: Red Bull Team Holden presenteert 2020 kleurenschema

Tijdens een exclusieve presentatie op het hoofdkwartier in Brisbane heeft Red Bull Team Holden haar 2020 kleurenschema gepresenteerd.


2020 Red Bull Holden 2

Tekst Willem J. Staat
Foto's Red Bull Team Holden

Red Bull Team presenteert 2020 kleurenschema
Red Bull Team Holden is één van de meest succesvolle teams in de Supercars geschiedenisboeken en zal dit jaar proberen om haar toppositie in één van de sterkste toerwagenkampioenschappen ter wereld terug te winnen. En met de moderne geometrische versie van de traditionele teamkleuren zijn deze auto's op de baan nauwelijks te missen.

Het team uit Queensland verwacht dat het nieuwe gepolijste Red Bull Holden ZB Commodore ontwerp bij velen het hoofd zal omdraaien. De nieuwe kleurstelling behoudt het witte en blauwe thema van de laatste paar jaar met scherpe geometrisch getinte vormen in verschillende tinten blauw.


2020 Red Bull Holden 1

Enkele ogenblikken voor de onthulling wierp Jamie Whincup alvast een blik op de slanke nieuwe kleurstelling en verklaarde nauwelijks te kunnen wachten om met de nieuwe look te pronken. "Geweldig om de auto vandaag voor het eerst te zien. We hadden het geluk om vorig jaar aan het eind van het seizoen alvast een voorproefje van de kleurstelling te zien, maar in zijn totaliteit ziet de Commodore er geweldig uit. Met onze Bathurst kleuren hebben we de lat vorig jaar echt hoog gelegd. De commerciële crew van Red Bull Team Holden heeft iets nieuws en fris bedacht. Ze hebben opmerkelijk werk verricht en de fans op het circuit zullen enthousiast zijn," aldus Whincup. Behalve de titelpartners Holden en Red Bull heeft het team voor het komende seizoen steun van AC Delco, Caltex, Gearwrench, HP, Iveco, MTA Super National Storage en TW Steel. Ook keert Havoline terug als sponsor.

Kristiain Aguilina bevestigde dat Holden nog tot 2021 in het Supercars kampioenschap actief zal zijn. Het Red Bull Team Holden dat door Triple Eight Engineering wordt ingezet won zevenmaal de Bathurst 1000, achtmaal het rijderskampioenschap en negenmaal het teamkampioenschap. Het team is sinds de laatste 15 jaar de maatstaf in het Supercars kampioenschap. Voor 2020 blijft de rijdersbezetting onveranderd. Voor de Endurowedstrijden vormt Jamie Whincup met Craig Lowndes een combinatie terwijl Garth Tander met Shane van Gisbergen in de Enduros zal uitkomen. Het kampioenschap dat dit jaar zijn 60 jarige bestaan viert bestaat in 2020 uit 14 raceweekends. De Superloop Adelaide 500 opent tijdens het weekend van 20 februari het seizoen 2020.

2020 Red Bull Holden 3

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet